НАПАД КОЈИ СЕ НЕ ЗАБОРАВЉА: Породица Штефи Граф платила је манијаку да Моники забије нож у леђа (ВИДЕО)

Довољно је написати 53 титуле, девет грен слем титула, а била је и 178 недеља на првом месту WТА листе. А ко зна колико би остала да један полудели навијач Штефи Граф није учинио оно што је све променило.

полудели навијач

Србија се поноси Новаком Ђоковићем, тенис је омиљени спорт младих генерација, али једна девојчица је много година пре крчила пут ка врху у белом спорту и показала да је Балкан поднебље талентовано и за ту врсту игре. Реч је о Моники Селеш.

Довољно је написати 53 титуле, девет грен слем титула, а била је и 178 недеља на првом месту WТА листе. А ко зна колико би остала и шта би се све догодило да један полудели навијач Штефи Граф није учинио оно што је све променило…

„Неколико дана после нисам могла руку да померим, али веровала сам да ћу за пар месеци опет бити она стара. Ипак, тада још нисам била у потпуности свесна онога што се догодило у Хамбургу“, написала је Моника Селеш у аутобиографији.

Постојао је разлог зашто јој отац тад није био на трибинама. „Једно зло пратило је и друго. Тата? Мрзео је докторе. Имао је рак простате. Као да се неко нашалио са мном. Била сам уништена“, открила је Моника.

„Сваки дан започињем мислећи на њега. Где год сам путовала, он је био уз мене. Кад је оперисан, била сам уз њега, давала сам му морфијум не бих ли му ублажила болове. Умро је 1998. године и тај губитак боли више од рањавања из Хамбурга“, написала је Селешова.

Кад је са девет година освојила први трофеј, још није ни знала сва правила тениса и знала је да добацује у правцу оца, „тата, је л’ побеђујем“. Само седам година касније, са само 16, шокирала је Еверт, Навратилову, постала најмлађа победница Ролан Гароса у историји.

„Највећи природни талент у историји женског тениса“, писали су неки француски медији тада.

Шта би било да није било несрећног ножа и како би се то одразило на каријеру Штефи Граф, тешко је рећи, али чињеница је да је Новосађанка, до рањавања, била у великом налету…

„Породица Штефи Граф платила је манијаку да прекине ту једну чудесну каријеру“, пишу навијачи испод видео прилога.

Руку на срце тешко је то доказати, али могло је бити мало више поштовања од стране Немице, бар из разлога што је успела да дође до 22 грен слем титуле…

100посто.хр / Новости