Достојанствен испраћај великог српског пријатеља и хероја (ФОТО) (ВИДЕО)

0

Приликом спуштања ковчега, свирана је песма „Видовдан“ и руска химна. Последњу пошту одали су му његов ратни командант, пензионисани генерал Божидар Делић и Миодраг Капор, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов, његови ратни другови, припадници Војске Србије, Војног синдиката Србије, Друштва српских домаћина и многобројни грађани.

сахрана
Опело у цркви Светог Јована Крститеља на Централном гробљу: Фото: Дејан Мастиловић

Руски добровољац Алберт Андијев, који се борио у 549. моторизованој бригади Војске Југославије на Косову и Метохији 1999. године, сахрањен је јуче на Централном гробљу у Београду. Преминуо је 14. марта, у ковид болници у Батајници.

Приликом спуштања ковчега, свирана је песма „Видовдан“. Последњу пошту одали су му његов ратни командант пензионисани генерал Божидар Делић и Миодраг Капор, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов, његови ратни другови, припадници Војске Србије, Војног синдиката Србије, Друштва српских домаћина и многобројни грађани.

 

„Нисам ја изгубио око, ја сам га оставио. Да кад сви други разлози нестану, имам макар тај разлог да се вратим на свето Косово и Метохију и потражим то око“, говорио је за живота Андиев.

Вечан помен у Царству Небеском руском брату Андиеву!

Ђорђе Бојанић, Српска историја

Фотографије: Дејан Мастиловић

Лектура / коректура: Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.