Дане Чанковић: Истина излази на видело – ОДБРАНИЋЕМО Републику Српску

Југославију није разбио српски национализам јер он у истинском смислу и доминантно (да би то могао урадити) нигде није постојао, од Другог светског рата до данашњег дана. Било је покушаја његовог јављања, некад успешнијег, некад не.

истина
Распад Југославије/Фото: Twitter

По делима ћемо их препознати.

Без хронолошког реда износим неке догађаје и запажања. Ми смо, српски медији, почетак успостављања равноправности СР Србије са осталим републикама СФРЈ, називали и називамо „Јогурт револуција“. А Устав из 1974. године сматрали и сматрамо као достојанствено успостављање демократије, почетак свега, као да и он није мењао дотадашње уставом утврђене односе. Част ретким појединцима који су се супротставили 1974. И сада преовлађује мишљење да су они могли 1974. мењати устав, а Милошевић није.

Почетак отпора српског народа успостављању Независне Државе Хрватске, како би избегли наговештено страдање, називали смо „Балван револуција“. Какво обезвређивање и срамота! Није ни чудо, кад нам деца, кад неког желе да увреде, понизе, кажу „сељачино једна“. Српска држава је почивала на српском сељаку и то је била њена снага.

Чак су и Срби прихватили лажну тезу о хиљадугодишњем хрватском сну за својом државом. Сваки народ који снује толико дуго, има право да оживотвори свој сан. Али гдје је истина? Они праве добре филмове са непостојећим јунацима и измишљају историјске личности, а Срби у својим серијама обезвређују значајне и велике српске историјске личности.

Новим хрватским језиком сачуваће се старе српске речи (тајница, тисућа…), јер они хоће да се накалеме на дубоки историјски корен, док се Срби одричу својих и прихватају стране речи и тако губе полако али сигурно свој идентитет. Победу над Турцима 14. августа 1715, у којој су највише учествовали Срби, Хрватска која тада није постојала, сада прославља догађајем „Сињска алка“. Срба нигде нема, ко су сада војводе?

истина
Злочин над војницима ЈНА у Словенији у јуну 1991. године/Фото: ratni-dnevnik-jna.com

ЈНА, кажу, била је четврта војна сила у Европи. Хрвати, Муслимани – Бошњаци, прозвали су је југочетничком, србочетничком или српском. Можда су се Срби уздали у њу и због тога ево последица. У Словенији је убијено 128 голобрадих војника ЈНА. Неке су полуживе бацали у хладњаче. Нико их не спомиње а камоли да је неко за то одговарао. Ако су Хрвати могли пожелети нешто добро за себе у процесу остваривања НДХ, онда су то следећи догађаји. Меморандум САНУ, преко њега су разбуктали хрватски национализам и потребу за стварањем НДХ. Злоупотребио га је и Хашки трибунал. Србима ништа није помогао. Гранатирање Дубровника и разарање Вуковара можда су део специјалног рата за пропагандне сврхе. Хрватима је много помогло за пропаганду у свету, а углавном је у тим нападима уништена огромна српска имовина.

Смисао овог текста нису жртве у процесу разбијања Југославије, од прве на Косову, гдје је Ђорђе Мартиновић мучен, прве у БиХ, када је у Сарајеву 1. марта 1992. убијен српски сват Никола Гардовић, првог масовног страдања у БиХ, у Сијековцу у марту 1992. Поштујем све жртве без обзира на њихову националност и вероисповест, али је смисао овог текста покушај да у њему разоткријемо многе обмане и преваре.

Срби су манипулативним средствима свету представљени као злочинци, они који врше етничко чишћење, геноцид. А Срба скоро да нема у Лици, Далмацији, Славонији, Федерацији БиХ, Косову и Метохији. Општепозната ствар (има сведока) о којој се ћути јесте да је председник САД, Бил Клинтон, од Алије Изетбеговића тражио да жртвује 5 хиљада својих сународника ако жели да NАТО нападне српске положаје а Бошњаке у свету представе као искључиве жртве.

Зашто је Хашки трибунал донео срамну пресуду Хрвату Дражену Ердемовићу, који је признао де је у Сребреници учествовао у стрељању неколико стотина ненаоружаних Бошњака, и није одслужио ни пет година затвора? Зашто ни удружење Мајке Сребренице нису протестовале против такве неправедне пресуде. Шта је са Словенцем Францом Косом и неколицином других Срба који су такође учествовали у том злочину?

истина
Дражен Ердемовић, босански Хрват из Тузле који је 1995. извршио злочин над неутврђеним бројем муслимана у Сребреници/Фото: ICTV printscreen

Ни судије Хашког суда више не сматрају да иза злочина на Маркалама стоје Срби.

Коме је ваљала Југославија најбоље би се видело у једној студији која би садржала економске, статистичке податке, као и оне у националном и идентитетском смислу бивших југословенских република, поредећи их са оним од пре Другог светског рата и оних из 1990. године, као и то шта је и ко унео у Југославију а шта је добио разарајући је.

Како и због чега се формира свест у српском народу да не постоје два антифашистичка покрета, партизански и равногорски, а у оба су већином били Срби?

Шта је то што наводи једну мајку, Жанку Стојановић, која је изгубила сина у НАТО бомбардовању, да буде без икакве претходне осуде НАТО лобиста?

Због свега горе наведеног, да су Срби потврђени као зли, геноцидни, као и због интереса српског народа, од суштинског значаја је одбрана Републике Српске. Та одбрана не тиче се само председника Додика и Срба у Српској, него је она суштаствена потреба у коју се морају активно укључити и Србија и сви Срби где год да су.

истина
Дане Чанковић/Фото: Youtube printscreen

Председник СНП „Избор је наш“

Бања Лука, 16. мај 2018.