Израел има САМО ЈЕДАН ПРАВИ РАЗЛОГ да подстиче развој догађаја у Јерусалиму, а ево и који

0

Гост у емисији „Политикон“ аутора и водитеља Данила Тврдишића на Јутјуб каналу Хелмкаст биo je др. Слободан Јанковић са Института за међународну политику и привреду.

слободан јанковић
Др Слободан Јанковић

У емисији која је највећим делом била посвећена најновијем израелско палестинском сукобу и вероватноћом његове ескалације, Јанковић, између осталог, каже: „За Храмовну гору на којој се налази џамија Ал Акса везују се веровања о почетку Армагедона за све три монотеистичке религије (хришћанство, ислам и јудаизам).

Многа пророчанства и предсказања говоре да ће се у Јерусалиму зацарити Антихрист. Јевреји ту личност доживљавају другачије, као свог месију (спаситеља), као цара који ће њима донети светску власт.

У том смислу муслимани стално подсећају да се археолошки радови који се одвијају на Храмовној Гори, укључујући и  проковање тунела у њој, врше са циљем да би се на тај начин поткопао и срушио цео комплекс и Ал Акса.

Слободан Јанковић је виши научни сарадник, начелник Центра за суседне земље и Средоземље у Институту за међународну политику и привреду (ИМПП). Запослен је у Институту од 2006. године. Његове главне области интересовања су блискоисточна политика, односи између великих сила и земаља Блиског истока и Северне Африке, блискоисточни мировни процес, италијанска политичка историја као и питање граница на Балкану.

Др Слободан Јанковић

Дакле, једини начин да Јевреји реализују идеју обнове Трећег храма је да Ал Акса некако буде „измештена“.

У емисији је било речи о припремама и завршним плановима Израела за напад на Иранска нуклеарна постројења, о позадини писма пензионисаних и активних француских генерала у којем упозоравају Емануела Макрона на извесност грађанског рата у Француској, о кризи у Украјини као и о домаћим унутарполитичким темама.

На следећој вези можете погледати ову веома занимљиву емисију:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.