ПАС ПРЕПЕШАЧИО 5 километара како би присуствовао САХРАНИ

0

Тешко да постоји неко ко не верује у безграничну верност и љубав паса према људима. Сваког дана смо сведоци те оданости. Ипак, ова прича о уличном псу који је препешачио 5 километара да би присуствовао сахрани жене која га је хранила нас је оставила без даха.

пас

Када је старица Пијуш Варша Садви Махарај, џаин свештеница из Сурата у Индији преминула у својој стотој години живота организована је сахрана у складу са верским обичајима али и смерницама које су донете у вези с пандемијом Ковид-19.

Њено тело је кремирано, али је сахрани присуствовао велики број верника и суграђана. У једном тренутку, поворци се придружио један улични пас. У почетку су људи у поворци покушавали да га отерају али је он био упоран и стално се враћао како би ходао уз носиљку на којој је било тело преминуле старице.

пас

Убрзо су неки људи препознали пса јер је старица редовно хранила овог бескућника. Није било сумње, он је желео да ода последњу почаст својој доброчинитељки и тако су сви допустили да је испрати на вечни починак. Ни једног тренутка није одустао током пута од храма до места кремације који је био дуг 5 километара. И не само то, он је са телом добре жене остао до краја церемоније док се ватра није потпуно угасила.

Прича о овом псу је постала вирална. Многи људи у Индији су почели да се интересују за судбину овог пса и да му нуде дом. Срећом, локално становништво се потрудило да му обезбеди добар живот. Удомљен је и сада живи у сигурном окружењу окружен љубављу. Баш онако како би покојна Пијуш и желела.

пас

анда.јор.бр / Petface

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.