Две пензионерке избачене из Удружења пензионера Пудараца због вређања Вучића

Прича о пензионерима из Гроцке, који су на превару уместо у Бању Врдник одведени у Бусије на обележавање Дана сећања на страдале и избегле Србе 4. августа, има свој наставак. Наиме, две пензионерке, Добринка Маторчевић и Добринка Илић, избачене су из Удружења пензионера Пудараца због недоличног понашања, односно вређања председника Србије Александра Вучића, сазнаје Данас.

пензионерке
Фото: Димитрије Гол, Бета / Председништво Србије

На скупштини пензионера одржаној пре десетак дана, готово једногласно су избачене обе Добринке, које нису ни обавештене о томе. За њихово избацивање гласало је 30 чланова Удружења, а само једна чланица је била против, и то њихова пријатељица која их је и обавестила о одлуци о избацивању. За све је, по снимку који смо чули од једног пензионера, крив Перица Маторчевић, који је опсовао Вучића, не желећи да иде у Бусије и слуша његов говор. Добринке су испале колатералне штете, јер је једна његова супруга а друга пријатељица. Притом Перица и није члан овог удружења, већ Удружења пензионера из Умчара.

Пензионер Добрица Глишић образложио је одлуку о избацивању чланица тиме што су осрамотиле удружење, државу и председника Вучића.

„Да тачно је, одбор је избацио оне две чланице које су давале изјаве за медије поводом одвођења у Бусије. Био је притисак ту и од Општине Гроцке и нанета је јако велика штета целој држави, партији и Вучићу. По статуту удружења, избачене чланице биће обавештене накнадно. Долазили су људи из општине Гроцка, а информација је дошла и до Глишића (председника ИО СНС-а), стигло је и до Вучића све. Испали смо најгори у Србији, обрукали смо се само тако. Сутра могу да дођу избачене чланице и да затраже записник са седнице у којима се наводе разлози за њихово избацивање из удружења“, навео је Добрица Глишић.

пензионерке
Пензионери у шетњи / Фото: Оливер Бунић, РАС Србија

Подсећамо, Љиљана Живковић, председница удружења пензионера из Пудараца, пошто су медији објавили да су пензионери из овог места уместо у Бању Врдник завршили у Бусијама, 4. августа ове године је изјавила:

„Ја сам окорели напредњак и задњу кап крви ћу да дам за Александра Вучића. На његовој сам страни и гласаћу за њега док сам жива. И све што треба радићу за њега и за његову странку. Изјавите ово и Богу и људима. Ја сам та па та и не кријем се ни од кога и немојте више да ме узнемиравате. Ти који су отишли из Бусија, неће се више ухватити за браву од аутобуса. Лепо им је док једу и пију на Вучићев рачун, а неће да иду у Бусије. Срамота“.

Катарина Живановић, Данас

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.