Бил Клинтон хоспитализован – Има сепсу

Бивши амерички председник примљен је ове седмице у болницу због инфекције која није повезана с корона вирусом.

бил клинтон
Фото: Bonnie Cash, The Hill

Бивши амерички председник Бил Клинтон примљен је у болницу у Калифорнији због инфекције и добро је реаговао на дводневну терапију, саопштили су његови лекари.

Клинтон (75) је хоспитализован у уторак увече у Медицинском центру УЦИМ у калифорнијском граду Ервајну, због сумње на инфекцију крви, за коју лекари верују да је започела као уринарна инфекција, преноси Ројтерс позивајући се на извештај Си-Ен-Ен-а.

“Он се опоравља и добре је воље, а захвалан је лекарима, медицинским сестрама и особљу који му пружају одличну негу“, саопштио је Ангел Урења, портпарол бившег председника САД.

У саопштењу се наводи да Клинтон остаје у болници ради сталног праћења.

Његов портпарол је објаснио да после два дана лечења, број белих крвних зрнаца код Клинтона опада и да добро реагује на антибиотике.

„Медицински тим из Калифорније био је у сталној комуникацији са председничким медицинским тимом из Њујорка, укључујући и његовог кардиолога. Надамо се да ће ускоро отићи кући“, навео је у саопштењу Урења.

Си-Ен-Ен преноси и да здравствено стање Клинтона није повезано са претходним срчаним проблемима или КОВИД-19 инфекцијом.

Клинтон је био председник САД у два мандата, између 1993. и 2000. године.

The Hill

1 коментар

Comments are closed.