Били бисмо енергетски џин да нисмо опљачкани – Сада то грађанима долази на наплату!

Гост најновије емисије „Реч“ у продукцији Хелм Каста био је један од наших највећих стручњака за енергетику др Зоран Новаковић.

зоран новаковић
Ко је дозволио толику крађу у ЕПС-у, да би се производиле крипто валуте: др Зоран Новаковић

Зашто Србија данас нема довољно струје иако је била њен извозник? Прети ли нам смрзавање током зиме? На сва ова и још многа питања у емисији „Реч“ на Јутјуб каналу Хелм Каст одговорио је један од наших највећих стручњака за енергетику др Зоран Новаковић.

Довођење нестручних кадрова без квалификација, а с купљеним дипломама, и страних лобиста на чело наших јавних предузећа у чијој је надлежности енергетика, попут Душана Бајатовића, Данице Драшковић, Николе Петровића, и њихово систематско упропаштавање српског енергетског сектора је вишедеценијски проблем. Председник Вучић изгледа нема добре енергетске саветнике, Зорана Михајловић је немоћна пред спољним притисцима енергетских картела. Све то довело је до наше несамосталности, до зависности од руског гаса, до трошења залиха на производњу струје, што ће неминовно, услед раста цене гаса довести до поскупљења струје, а самим тим и до високе инфлације и енормних поскупљења свега.

Да ли ће се и у којој мери ова мрачна предвиђања обистинити, до ког датума имамо довољне залихе гаса по старој цени, колику улогу у формирању цене гаса коју плаћају српски потрошачи игра корупција и да ли је цена струје у Србији, како се тврди, најнижа у Европи; како се велика количина струје троши од стране неколицине приватних лица на „рударење“ крипто валута итд. објашњава гост Хелм Каста у овој више него занимљивој емисији о горућим питањима наше свакодневице.