Подсећање: Ево зашто је Муамер Зукорлић подржао Новака Ђоковића

Почетком априла 2020. године муфтија Муамер Зукорлић гостовао је на Хепи телевизији и том приликом говорио о медијским нападима на Новака Ђоковића због његових изјава о вакцинацији. Ево шта је муфтија тада рекао.

муамер зукорлић
Фото: Happy TV Youtube printscreen

Преносимо вест из априла 2020. године:

Лидер Бошњачке демократске заједнице Санџака истакао је да нико не сме да забрани другоме слободу избора и право на мишљење.

Изјаве Новака Ђоковића по питању вакцинације у којима је ставио до знања да је противник условљавање путовања у друге земље вакцинацијом, изазвале су прави земљотрес у медијима широм света, као и на друштвеним мрежама.

Ово је постала тема дана пошто се јавио епидемиолог Предраг Кон, који је поручио Новаку да се убудуће уздржи од оглашавања о вакцинацији, јер има превелики утицај на људе у Србији.

И док има многих који су напали Новака, има и оних који су на његовој страни, а један од њих је и муфтија Муамер Зукорлић, који је гостовао на Хепи телевизији и причао о актуелним темама везаним за корона вирус.

Дотакао се и Новака Ђоковића, кога је бранио као човека који се одважио да каже своје мишљење и не прихвата табуизацију.

– Не можемо да нападамо Новака Ђоковића само зато што износи своје мишљење. Не само да га нападамо, него јако ми смета тај инквизиторски приступ. Њега нападају зато што се одважио да каже своје мишљење. Напали су га зато што не прихвата табуизацију.

Конова инквизиција

– Имали смо у средњем веку инквизицију, а сада имамо нове трендове, који вам под плаштом изговора заштите здравља, не допуштају да кажете своје мишљење. Два пута сам погледао снимак, човек је рекао „нисам против вакцине, али се залажем за право избора и да знам шта ми се убризгава“. Па ја га подржавам, ево нека зна Новак Ђоковић, сада га подржавам више него када је побеђивао. И тада ми је било драго. Али право на избор и мишљење не сме се никако запоставити. Не смемо пристати на табуизације – истакао је Зукорлић.

Новак Ђоковић / Фото: Никола Томић

Водитељка му је предочила да његов утицај може да има лоше последице, као што су епидемија морбила и сличних болести због одбијања вакцинацијe.

– Нека имамо, проблеми са било чим, укључујући и вакцине, не могу се решавати табуизацијама, наредбама „немој ти, ти ћути, не смеш о томе да говориш“. Чак и да није у праву, уопште не анализирам да ли је његов став добар, не бавим се тиме.

Водитељка је предочила mуфтији резултате анкете где много више грађана верује Новаку Ђоковићу него Предрагу Кону по питању вакцина, али он није био изненађен.

– Логично, знате зашто? Није поента око спортисте. Поента је да се он одважио да се супротстави таласу. Неки мали човек је могао да каже, али га нико не би чуо. Имаш превелик утицај, па подржиш оно што је тренд, онда је супер, сви те величају, ти си наша икона. Док год имамо људи одважних, поготово са великим утицајем, ми имамо шансу. Мени се то, поред целог хаоса на Балкану, допада. Не могу да се помирим с тиме да ми из овога улазимо у хвалоспев разних диктатура и тоталитаризма. Заборављамо све друге аномалије које из тога произилазе.

Анкета / Фото: Телеграф Printscreen

– Овде обичан народ није подржао Новака јер мисли да се боље разуме од Кона у медицину, него народ у онтолошкој суштини има да зна да препозна искреност и исправност. Обичан грађанин, колико год изгледао сиромашан, неписмен, немоћан, препознаје то да се неко побунио против поплаве, не воли народ једноумље, цунамије, тоталитарно, ма колико оно било ефикасно. Молио бих да то очувамо – закључио је Зукорлић.

Погледајте његово гостовање и ставове о Новаку Ђоковићу:

Хронограф / Телеграф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.