Инцидент у авиону због принудног слетања у Београд – Дивљао, псовао и пљувао путнике (ВИДЕО)

У авиону једне приватне авиокомпаније који је из Данске летео у Тузлу десио се скандал када су због магле у Тузли морали да слете на аеродром у Београду. Један мушкарац стар између 40 и 50 година бесан што слеће у Београд направио је сцену, псовао људима „мајку српску“, вређао све присутне, пљувао људе, бацао се по авиону и одгуривао све који су га покушали да га обуздају да не оде у кабину пилота.

инцидент
Фото: Printscreen

Код пилота се упутио управо јер је био изреволтиран тиме што је слетео баш у српску престоницу, што је у једном тренутку и рекао! Наиме, на снимку се види се да је он при слетању у Београд кренуо ка кабини пилота, бесан. Мушкарци, од којих су двојица припадници обезбеђења, обуздавали су га, а он је узвикивао:

– Је*ем вам мајку господску српску! Је*ем вам матер у уста српска! Је*ем вам матер балијску! Зашто шутите? – изговарао је он бесно, све време покушавајући да се отргне из руку младића који му је руке држао иза леђа, покушавајући да га задржи.

Док се опирао, људи са стране изговарали су „Шта ти је човече?“ и „Који је теби ку*ац“. Неко је у страху повикао и „Држите га“ и „Нека га неко веже!“ Бесно је чак, док су људи негодовали због његовог понашања пљунуо једног од путника. Жена, за коју се претпоставља да је његова супруга тада је устала са свог седишта, ставила му руку преко уста, покушавајући да га заустави у томе да пљује људе. Он је наставио да јој пљује у шаку и урла. Држала га је рукама за рамена, покушавала да умири, али ни то није било довољно – разјарено је настављао да прави драму.

Ова немила сцена која је узнемирила све путнике у авиону, као и особље, је трајала неко време, а у једном тренутку док су покушавали да га смире, ословљавајући га са господине, рекао је једном мушкарцу „је*ао ти господин матер“. Припадници обезбеђења га нису испуштали како би спречили даље инциденте и њега да оде код пилота у кабину, где се изреволтиран и на самом почетку упутио. Он се упорно опирао, говорећи:

– Зашто ме водите у Србију? – питао је он, настављајући да вређа: – Је*ем вам матер српску! – изнова је понављао урлајући, а људи разгорачених очију гледали ову немилу сцену. Молили су га да се смири, али узалуд.

инцидент
Драма у авиону због слетања у Србију / Фото: Printscreen

– Нећу да се смирим! Срушићу авион. Убићу себе, жену и дете. Али је*аћу вам мајку свима! – претио је он чак. Када је потом једна стјуардеса покушала да га смири, мирно спустивши руку на његово раме, молећи га да седне, зарад његове безбедности али и због других путника, он ју је назвао ку*вом.

– Мене сте нашли је*авати, је*ем ли вам српску мајку – урлао је разјарено и даље не посустајући, и бацакајући се и опирући из руку људи који су га држали. И његова супруга узалуд је покушавала да смири ситуацију.

– Склони се Захира, убићу и тебе! Мајку им је*ем – рекао је жени – која се борила са њим. Несрећна жена покушавала је да се рве са њим и помогне мушкарцима који су га једва задржавали.

– Је*ем ли им мајку српску – викао је док је своју жену која је покушала да направи живи зид између њега и кабине пилота, грубо гурао док је малтене није оборио када је у секунди успео да се отргне момку који га је држао. А онда су мушкарци који су га држали били принуђени да грубо ухвате и оборе на под.

– Је*ем вам крст, викао је он оборен са пода и даље се опирући попут звери, док је једна жена дрхтавим гласом молила да га неко смири.

Откривен идентитет псовача

Како сазнајемо, мушакарац који је направио драму у авиону због ванредног слетања на сурчински аеродром идентификован је као држављанин Данске Сулејман Имамовић (58) и њему је због поменутог инцидента одређено задржавање до 24 сата по Закону о прекршајима.

Осумњиченог је привела гранична полиција на аеродрому Никола Тесла, обавештен је дежурни тужилац који се изјаснио да нема елемената кривичног дела и да се против особе поднесе прекршајна пријава, пише „Курир“.

Имамовићу је одређено задржавање по Закону о прекршајима до 24 сата, након чега ће бити предат судији за прекршаје.

Подсетимо, авион мађарске авио-компаније који је летео на релацији Билунд—Тузла синоћ, око поноћи, ванредно је слетео на Аеродром Никола Тесла због лоших метео услова у Тузли.

Блиц / Курир