После 60 година откривена тајна – Мерилин Монро истину тражила до смрти (ВИДЕО)

Филмска икона Мерилин Монро и данас изазива велико интересовање јавности иако је прошло скоро шездесет година од њене смрти. Ускоро излази још један документарац о овој глумици, коју су кроз живот пратили скандали, а у којем се први пут приказује да је Монро покушала да открије идентитет свог биолошког оца пре смрти.

мерилин монро
Мерилин Монро: Била и остала много више од секс-симбола / Фото: Foter/Alexander Sasha Dejan on Foter.com

Поред сексипила без премца, Монро је била позната по својим комичарским вештинама, па је тако постала једна од највећих филмских звезда 1950-их и раних 1960-их и културна и модна икона. Пред крај каријере окренула се озбиљнијим улогама, међутим, тада се суочавала са великим разочарањима у каријери и личном животу. Њена смрт је била предмет разних спекулација и теорија завере.

Иначе, поп икона рођена је као Норма Џин Бејкер, а одрасла је у хранитељским породицама док је њена мајка тешко састављала крај с крајем. Документарац под називом „Њена крајња тајна“ детаљно описује њену очајничку потрагу за оцем и у једном тренутку приказује резултате ДНК теста.

Многи биографи верују да је биолошки отац Мерилин Монро био Чарлс Стенли Гифорд, продавац у филмском студију RKO Pictures где је њена мајка Гледис радила као монтажерка. Гледисин други муж, Мартин Едвард Мортенсон, наведен је, пак, у родни лист Норме Џин.

Режисер филма Франсоа Помес сада је потврдио да су открили породичну тајну. Продуценти су тестирали прамен Мерилин косе, који је узела особа која ју је балзамовала 1962. да би извукла њен ДНК, а затим су га упоредили са узорком пљувачке праунука, њеног наводног оца Чарлса Стенлија Гифорда.

Документарац би своју премијеру требало да има у јуну ове године на стриминг платформи Нетфликс. Његов назив је „The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tape„.

До сада је урађено више десетина филмова, документараца и видео клипова о животу легендарне поп иконе која је постала инспирација многим звездама данашњице – од Мадоне до Лејди Гаге.

Перо Јововић, Нова С