Очевидац: Украјински екстремисти пуцали на колону избеглица – има жртава

Украјински екстремисти отворили су ватру на колону избеглица, има жртава, рекао је за Спутњик један од очевидаца.

екстремисти
Колона избеглица / Фото: Спутњик

Украјински екстремисти отворили су ватру на колону избеглица, има жртава, рекао је за Спутњик један од очевидаца.

Према његовим речима, колона избеглица кретала се из Волчанска у Харков.

Међу жртвама има жена и деце. Има и рањених.

„Украјинске снаге отвориле су ватру на десетине возила из избегличке колоне, која се кретала из Волчанска у Харков. У суштини, цела колона успела је да се окрене и одвезе назад у Волчанск, а на прва четири аутомобила отворена је ватра. Тамо није било мушкараца, само возачи. Било је жена, деце“, испричао је саговорник Спутњика.

Према његовим речима, трагедија се догодила када се избегличка колона од 34 возила нашла на територији која није под контролом руских снага, у околини села Стари Салтов. На њих је из плравца положаја украјинских јединица отворена ватра.

Пред мојим очима умрла је једна бака, директан ударац кроз шофершајбну у главу. Настрадала је и моја другарица, као и девојчица од 13 година, док се њена мама тренутно налази у тешком стању“, рекао је извор.

Очевидац је истакао да је једна беба спасена.

Како је раније саопштио извор у штабу војно-цивилне управе ослобођених територија Харковске области, под окриљем украјинских јединица у село Стари Салтов ушао је казнени одред Службе безбедности Украјине, као и недавно формирани батаљонКракен„, формиран од амнестираних украјинских злочинаца.

„Према оперативним информацијама, украјински нацисти терорисали су село и одвозили у непознатом правцу из кућа све симпатизере руске стране“, додао је извор.

Спутњик