Пас се давио у језеру код Смедеревске тврђаве када су наишла тројица тинејџера и спасила га: „Другарице су им чувале јакне и ранце док су се они борили за пса“

Читаво Смедерево протекле недеље је причало о херојском подвигу тројице средњошколаца, када су пролазећи поред Смедеревске тврђаве помогли псу у невољи.

пас
Фото: Илустрација

Они су, како каже очевидац Ивана Милош за Телеграф, муњевито спасили напуштеног пса који се давио у језеру код тврђаве, а само су га секунде делиле од сигурне смрти.

– Била сам паркирана на паркингу код тврђаве. Баш у том тренутку прилазила сам паркингу и видела гужву око ограде. Приђем да видим шта се дешава, видим куче у води, и тројица дечака узраста око 17-18 година… Померили су ограду и уз њу покушавали да дођу до кучета како би га спасили – присећа се Ивана.

Призор није био нимало наиван. Један дечак је, каже, сишао до воде по куче, а један се држао за жицу и придржавао дечака који је извлачио животињу.

– Дечацима је један старији човек рекао да сачекају, да та ограда мора другачије да се помери. Међутим, деца су видела да је ситуација ургентна, ишчупали су жицу, и ушли. После свега, вратили су жицу и викнули: „Ево господине, вратили смо жицу, и спасили куче“ – препричава цео догађај.

Пошто се све завршило, деца су добила велики аплауз, а куче је било спасено. Момци су, додаје, скромно узели ранце и наставили својим путем.

– Чини ми се да су се вратили у школу, пошто су били са ранцима. Другарице су им чувале јакне и ранце, док су се они борили за пса – каже Ивана.

И куца је брзо дошла себи. Ради се о луталици.

– Чим је извучено, дошли су други пси и радовали се. Била је веома дирљива сцена – присећа се ова жена.

пас
Пси луталице / Фото: Илустрација

Цео догађај би, поручује, могао да послужи и као опомена надлежнима јер се ради о археолошкој ископини која је ту дуже време и није безбедна. А другу поуку целог догађаја сви знамо – нас често ништа не кошта да заштитимо слабије, а њима је то цео живот.

Телеграф

1 коментар

Comments are closed.