Вандализам у Загребу: Префарбао клупу дугиних боја у црно – Интервенисала полиција (ВИДЕО)

Непознати мушкарац обојио је данас предњи део клупе која је поводом Међународног дана борбе против хомофобије, трансфобије и бифобије, а на предлог Секретаријата за равноправност полова Града Загреба, данас постављена на Зрињевцу.

клупа
Префарбана клупа је поново враћена у дугине боје, а на терен је изашла и полиција / Фото: Goran Mehkek/Cropix

Клупа „љубави и толеранције“ је, убрзо после инцидента, поновно украшена дугиним бојама и постављена на своје место.

Непознати мушкарац обојио је данас предњи део клупе која је поводом Међународног дана борбе против хомофобије, трансфобије и бифобије, а на предлог Секретаријата за равноправност полова Града Загреба, данас постављена на Зрињевцу, пише Јутарњи.хр.

Представница Нове Левице Рада Борић на Фејсбуку је објавила фотографију клупе обојене у дугине боје.

“Међународни дан борбе против хомофобије, трансфобије и бифобије. На предлог Секретаријата за равноправност полова Града Загреба данас је на Зрињевцу постављена ‘дугина клупа’”, написала је у опису фотографије.

Убрзо затим, непознати мушкарац је клупу офарбао црном бојом, јавља Н1.

Но, убрзо су се дошли радници Зрињевца који су санирали штету. Наиме, клупа је поновно украшена дугиним бојама те је враћена на своје место. На терен је изашла и полиција.

клупа
У простору испод павиљона радници Зрињевца фарбају у дугине боје клупу која је била девастирана / Фото: Goran Mehkek/Cropix

У простору испод павиљона радници Зрињевца поново боје у дугине боје клупу која је била девастирана.

Некад „Дан младости“ – сада „Прајд рајд“

Управо данас је објављено и да ће се трећи загребачки Прајд рајд одржати 25. маја 2022. године. „Поворка поноса“ на бициклима и ове ће године заузети загребачке улице како би упозорила на дискриминацију и насиље које ЛГБТИ особе трпе и поручила да ове особе од борбе за своја права неће одустати све док не остваре потпуну равноправност – поручује иницијатива Поносни Загреб поводом Међународног дана борбе против хомофобије, бифобије и трансфобије (ИДАХОБИТ).

Јутарњи.хр

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.