Просјакиња из Кнез Михајлове својим човештвом расплакала читав регион

Бака која проси у Кнез Михајловој да болесном сину купи лекове и пелене је својим хуманим гестом купила читав регион: Људи гледају снимак и плачу, а њене речи многе су дирнуле у срце.

просјакиња
Бака која проси за лекове и пелене за свог болесног сина, дала је новац за лечење малог Јакова Фото: Instagram/krivokapic_luka / screenshot

Добро се добрим враћа, кажу, али само када је племенитост изникла из срца. Зато је једна бака, која проси у Кнез Михајловој да би свом болесном сину обезбедила пелене и лекове, својим хуманим гестом завредила наклоност читавог региона који сада уједињен на друштвеним мрежама жели да јој помогне да реши своје животне проблеме.

Наиме, док су добровољци прикупљали хуманитарну помоћ за једног болесног дечака, бака је из своје картонске кутије за милостињу извадила део новца који је сакупила и убацила у кутију за лечење маленог Јакова који пати од бронхопулмоналне дисплазије. И колико год да нису желели да прихвате великодушност жене која и сама бије битку за живот свог детета, али и пуку егзистенцију, она је била упорнија, а њене речи су расплакале све оне који су снимак погледали.

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

„Спаси, Боже, сву децу света. Да ниједна мајка не заплаче“, изговарала је бака док је у кутију за прикупљање хуманитарних средстава убацивала испрошен новац.

Снимак је постао виралан на свим друштвеним мрежама, а поред ове баке може се видети и на картону написана молба свим добрим људима да јој помогну у лечењу сина.

„Молим помоћ за храну, лекове и пелене за напокретног сина од 36 година. Хвала“.

Многи су истог момента позвали све људе који су у прилици да помогну баки која поред све своје животне муке има саосећајност и жељу да од својих уста одвоји и помогне ономе коме заиста нечије мало у збиру може значити много. Нажалост, и сама зна то.

просјакиња
Бакин син има 36 година и непокретан је / Фото: Instagram/krivokapic_luka / screenshot

Ето, свако ко прошета центром престонице и пут га нанесе у Кнез Михајлову, нека не окрене главу од ове жене јер њена мука је велика, али јој је срце још веће.

Виктор Величковић, Жена Блиц

Наслов: Хронограф