Ана Брнабић мандатар, саопштио председник Србије (ВИДЕО)

0

Председник Србије Александар Вучић у обраћању јавности саопштио је да је Народној скупштини предложио досадашњу премијерку Ану Брнабић као кандидата за председника Владе Србије, пошто је саслушао мишљења представника изабраних изборних листа.

јединствено тржиште
Фото: Димитрије Гол, Танјуг

„Одлука је била компликована и сложена, и унутар највеће странке у земљи, и сва три кандидата за председника Владе ће бити чланови Владе. Када је дошло до избора између Ане Брнабић и Милоша Вучевића ниједна страна није превагнула, јел имају јаку подршку у странци. Предлажем Народној скупштини Ану Брнабић за председника Владе“, рекао је Вучић.

Он је додао да Ана Брнабић неће бити цео мандат председница Владе, и да ће 2024. године доћи до рекомпозиције нове владе.

Вучић је истакао да је важно да остане премијерка да бисмо могли да наставимо и ужурбано радимо на решавању проблема за јесен и зиму.

„Веома је важно да у том периоду имамо неког ко је искусан“, додао је он.

Вучић је казао да ће Вучевић бити значајан чинилац нове владе и потпредседник.

Што се тиче Ивице Дачића, казао је, да ће имати значајну и још значајнију улогу и функцију у државном апарату Србије, што, додаје, показује које поверење има све три личности.

Дачић ће, нагласио је, сем важног министарског места и заменика председника владе имати функцију координатора служби безбедности.

Рекао је и да у Синишу Малог има огромно поверење и да ће он бити један од потпредседника владе.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.