Вучић: Држава отказује Параду поноса

У договору са већином чланова Владе биће одложена или отказана Парада поноса (Европрајд) заказана са септембар, рекао је председник Србије Александар Вучић.

парада поноса
Фото: Printscreen

„То говорим не зато што сам срећан, него зато што не можемо у овом тренутку, када имамо кризу на КиМ, за коју се плашим да ће се продубити, ми немамо куд да се померимо. Знам да има људи који верују да ће их ово угрозити, и ми угрожавамо права мањине, али држава је сада притиснута са свих страна“, казао је он.

Александар Вучић, председник Србије, рекао је да је отказана Парада поноса.

– Нећемо одустати од КМ таблица. Нећу много ни да причам да литије против параде предводе рашчињени монаси, противници Српске цркве. Скуп заказује неки Божић, осуђен за породично насиље и трговину дрогом, а предводи их рашчињени монах Антоније. Знам да има људи који верују да ће их ово угрозити, и ми угрожавамо права мањине, али држава је сада притиснута са свих страна – рекао је Александар Вучић.

Вучић: „То говорим не зато што сам срећан, него зато што не можемо у овом тренутку, када имамо кризу на КиМ, за коју се плашим да ће се продубити, ми немамо куд да се померимо“.

– А овима којима парада прети, и пореде је са Косовом, само да кажем: Срам вас било! И овим партијама које од тога живе, да кажем: Срам вас било! Мени се те манифестације никада нису допадале, али ја тај један дан могу да читам књигу или гледам неки спорт. Ти људи су наша браћа, деца, сестре и родитељи. Само се правите да то не видите, или сте себи опростили све што другима нисте, па треба још и да их угњетавамо. Уз рашчињене монахе нећете имати ове године прилике да нападате било кога. Неће никога да бране на Косову, ал су спремни да туку по Београду. Е па нећу вам дати прилику. Ја сам ово рекао да не би оптуживали Владу, нека кажу крив је председник, он не да.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.