ЈЕЗИВЕ РЕЧИ ПРЕДСЕДНИКА ХРВАТСКЕ О УБИЈЕНОЈ СРПСКОЈ ДЕЦИ! Милановић: Та прича с децом је већ постала неподношљиво гадљива

Срамна изјава председника Хрватске Зорана Милановића! Он је, коментаришући речи председника Србије Александра Вучића о српској деци убијеној на Петровачкој цести, рекао да му је прича о деци „постала неподношљиво гадљива“.

зоран милановић
Фото: EPA / Christian Bruna, Printscreen/Youtube

Председник Вучић је рекао, поводом најаве Министарства правосуђа Хрватске да неће поступати по замолници Србије да уручи позиве четворици хрватских пилота за рочиште пред посебним одељењем за ратне злочине Вишег суда у Београду, да им очигледно нису битна српска деца која су убијена.

„Нису заинтересовани за децу, јер су то српска деца па њихово убиство за њих није штета“, поручио је, између осталог Вучић, и додао:

„Сва деца имају окице, рукице, ногице и када их неко убије, тражимо да неко мора да одговара“.

Реакција Милановића је језива:

„Та прича с децом је већ постала неподношљиво гадљива“, рекао је Милановић, а преноси Јутарњи.

„Никад нисам спомињао хрватску децу, наиме и ми Хрвати исто имамо децу, и Руси и Украјинци, сви имају децу“, додао је Милановић.

Милановић је рекао да Србија нема „право и моралну ауру“ да суди о догађајима на подручју бивше Југославије, те да таквим деловањем не може ући у Европску унију.

Рекао је да „Хрватска Србији не прави проблеме на путу према чланству какве рецимо доживљава Северна Македонија од себи суседних држава“.

„Је ли нас Србија напала? Јесте. Је ли Београд бомбардовао, уништавао, палио масовно Хрватску? Јесте. А како се Хрватска понаша према њему – џентлменски. Па доста је било“, рекао је Милановић, додавши да Хрватска досад није „учинила ништа“ по питању оптужница из Србије, а да би он учинио нешто да је на положају премијера.

Шта би тачно учинио, није хтео да каже, рекавши да би могао то да предложи Пленковићу, „али не овако јавно“.

„Ова прича да ми по томе нећемо поступати – ако ти неко опсује матер више пута можеш по томе не поступати, а можеш и реаговати“, рекао је Милановић који је оптужнице прозвао „зулумом и терором“ над хрватским заповедницима ратног ваздухопловства.

Милановићу је „нејасан начин на који се Србија понаша“ и каже да „не зна да ли Београд заиста жели у ЕУ“.

Вратио се Милановић на недавни састанак процеса Брдо-Бриони, после којег је наводно преко „београдских и сарајевских медија сазнао да је наводно нешто коментарисао о Сребреници“.

„Ја нећу помагати некоме ко себи не жели помоћи”, казао је у контексту помоћи државама које желе постати чланице ЕУ, а по њему то не показују.

„Србија се понаша као да се спрема у Шангајску групу“, закључио је Милановић, говорећи о организацији за сарадњу која окупља Русију, Кину, од ове године Иран, Пакистан, Индију и земље средишње Азије.

Курир / Јутарњи

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.