Ево зашто се НИСУ ПОДНОСИЛИ Павле Вуисић и Чкаља (ВИДЕО)

У кадру су деловали сагласно, као да су сцене припремали у највећој љубави. О њиховом односу сведочи Мирјана Вуисић, удовица Павла Вуисића.

мирјана вуисић
Сцена из серије Камионџије/Фото: Printscreen

Чкаља је био штребер, перфекциониста, који је знао да пређе невидљиву линију између професионализма и преглумљавања. С друге стране, Паја Вуисић је припадао другој школи глуме, чистом натурализму.

У кадру су деловали сагласно, као да су сцене припремали у највећој љубави. О њиховом односу сведочи Мирјана Вуисић, супруга великана наше глуме Павла Вуисића.

– Ја Чкаљу никад нисам упознала. Кад мало боље погледате Чкаљу и Павла, видећете да је то немогућа фузија. Чкаља је стопостотни глумац и до крајњих граница је ишао у својој глуми. Павле уопште није био глумац. Знао је да каже: „Ја се само понашам.“ И истина је – целог се живота понашао – рекла је Мирјана новинару Александру Ђуричићу у књизи “После фајронта”, а преноси Аваз.

Чкаља је глумио и преглумљивао, а Павле је због тога кључао. Када је Телевизија Београд десетак година после серије и филма “Камионџије” желела да сними наставак “Камионџије поново возе”, Вуисић није хтео ни да чује. Први пут је прихватио само да би се видела разлика, да покаже шта је глума, али други пут није долазило у обзир.

мирјана вуисић
Мирјана Вуисић/Фото: Блиц

– Уверавали су га годину дана. Како сам ја у том тренутку почела да градим имање, које се и њему допало, премерио је плац, израчунао колико ће коштати ограда и тражио хонорар од 110.000 динара. Продуценти су полудели јер је максимални хонорар за главне глумце износио 12.000 и није постојала законска могућност да му дају више. Само је одмахнуо руком. Онда су они пронашли начин да направе видеокасете које ће се продавати гастарбајтерима и осигурали му тражени новац – казала је она.

Али Павле је имао нови захтев – хонорар се мора повећати и Чкаљи и то на барем на 50 хиљада. Тако је снимљен наставак “Камионџија”.

Новости