Ухапшен серијски силоватељ Игор Милошевић

Осуђени силоватељ Игор Милошевић који је пре неколико дана изашао на слободу након одслужене казне је ухапшен, потврђено је за Телеграф.

игор милошевић
Некад и сад / Фото: Друштвене мреже

Он је ухапшен у Београду због угрожавања сигурности.

Одређен му је притвор до 48 сати.

Подсетимо, Милошевић, који данас има 44 године, изашао је на слободу пошто је одслужио 15 година робије због силовања и разбојништава која је извршио у септембру 2007! Овај непоправљиви манијак први пут је силовао кад је имао само 14 година и до сада је провео укупно три деценије иза решетака!

Милошевић је пре последњег хапшења већ два пута био осуђиван због силовања. Последњи пут је изашао из затвора 25. августа 2007. године, а после само 23 дана на слободи, он је наставио да напада и силује.

– Милошевић је серију силовања извршио када је имао само четрнаест година. За три дана подигао је Београд на ноге. Начин напада исти је као и у последња два случаја, најчешће је нападао продавачице у бутицима. Најгори случај био је напаствовање малолетне девојчице из Звечанске улице коју је на силу убацио у аутомобил, везао је лисицама и злостављао. Тада је за три дана извршио четири силовања и пет пута је покушао, али су девојке успеле да се спасу. Било је страшно јер је полиција у једном дану добијала по три пријаве силовања. Жене су биле у страху, а и тада се о њему извештавало на насловним странама – рекао је тада дугогодишњи оперативац београдске полиције.

Он је рекао и да су тада Милошевића ухапсили тако што му је полиција поставила замку.

– Ухватили смо га уз помоћ једне познате београдске проститутке, која је радила у парку код аутобуске станице, с којом је Милошевић имао сексуални однос. Захваљујући њој, он се тада нашао иза решетака. Чак је и она, која је важила за једну од најискуснијих у том послу, рекла да никада није видела горег сексуалног манијака и болесника – рекао је саговорник.

Овога пута, када се Милошевић обрео на слободи, неко се потрудио да о томе обавести јавност, тако да су Београђани свакодневно пратили његово кретање, фотографисали га свуда по граду и објављивали те фотографије с упозорењима на друштвеним мрежама.

После „ексклузивног“ интервјуа с њим објављеног у Информеру, дошло је до дводневних протеста грађана тим поводом, вербалног и физичког обрачуна с главним и одговорним уредником тог таблоида Драганом Ј. Вучићевићем, па се може претпоставити да је хапшење Милошевића уследило као одговор власти на те догађаје и притисак јавности.

игор милошевић

Хронограф