Србима на Косову забрањују и свадбе: Полиција ИСПРЕД ЦРКВЕ уручила казну

Свадбено весеље српских младенаца из Косовске Каменице остаће запамћено по својеврсној „честитки“ коју су домаћинима весеља уручили косовски полицајци због „гласне музике“.

косовска каменица
Фото: Pixabay

У тренутку када је младожења, по старим српским обичајима, дошао по младу испред куће слављеника појавила се и патрола Косовске полиције који су окупљене обавестили да су пријављени због гласне музике и да ће им због тога полиција писати казну.

Према речима окупљених сватова музика уопште није била гласна.

„Окупили смо се како наши обичаји налажу. Ту је био и клавијатуриста и певач који су увесељавали окупљене сватове којих је било тридесетак. Музика није била гласна и нико од комшија се није жалио“, испричао нам је један од окупљених сватова.

„Полиција је дошла нешто после 12 сати и тражили су да се прекине са музиком, то су домаћини и урадили, мислили смо да је све прошло и да се све смирило, али касније су полицајци дошли код цркве где је одржана церемонија венчања и ту су домаћину весеља уручили казну”, прича нам један од гостију.

Присутни сведоци овог немилог догађаја кажу да младина породица живи у албанском окружењу и да са њима нису никада имали проблема, чак су и у данима који су претходили свадби комшије Албанци долазили да честитају младиној породици.

Мештани истичу да у овом делу Каменице живе свега три српске породице и да су све остало Албанци и да не могу ни да наслуте ко је и зашто пријавио гласну музику када је све било нормално и никоме музика није сметала.

Теодор Анастасијевић

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.