Какву понуду некретнина нам пружа Врњачка Бања

У последњој деценији примећен је пораст потражње некретнина у свим Бањама широм земље. Врњачка Бања, као пионир бањског, а у последњим годинама и гастрономског, спортског и културно-историјског туризма налази се на самом врху лествици по куповини и продаји некретнина. Шта се нуди, а шта се тражи од некретнина биће одговорено у наредном тексту.

некретнине врњачка бања

Куповина/продаја апартмана

Праћено кроз године примећено је да су апартмани били и остали најтраженија врста када су у питању некретнине врњачке Бање. Управо из тих ралога свакодневно се граде вишеспратнице које нуде најлуксузније апартмане. Агенције за некретнине понудиће савремене и новоизграђене апартмане, недалеко од самог центра. Цена апартмана зависиће од положаја самог апартмана, присуства терасе и квадратуре. Мањи апартмани умеју бити и скупљи по квадрату у односу на стан или већи апартман. Купци се одлучују за апартамане из простог разлога што се они могу лако понудити туристима, издати, а самим тим кроз пар година и уновчити уложен новац.

Куповина/продаја станова

Када су у питању некретнине Врњачка бања пружа богату понуду стамбених објеката са становима различитих димензија. За куповину станова у Врњачкој Бањи одлучиће се обично породични људи, жељни боравка у здравој средини. Често купцима станова, неће бити примарна делатност туризам. Статистички гледано млади брачни парови ИТ струке или других инжењерских струка, чији је рад могуће обављати од куће одлучују се за живот баш у овој средини. Савет је консултовати агенције за некретнине. Ова Бања због низа погодности и велике потражње некретнина, одржава прилично високу тржишну цену станова. Цена станова по квадрату се мало разликује од цена престоничких станова.

Зашто се купују некретнине у Врњачкој Бањи?

Одговор на ово питање може се извести из положаја саме бање. Својевстан географски положај, изузетна микроклима, захваљујући којој је подручје проглашено ваздушном бањом, мноштво минералних извора и оптимална надморска висина, само су неки од битних разлога због чега ће избор при куповини некретнине у малој средини пасти на Врњачку Бању. Ако се томе придода одлична саобраћајна повезаност и могућност напредовања и развијања бизниса у терцијарном сектору, избор је дефинитивно Врњачка Бања. Имајте у виду да приликом куповине некретнине, иста у наредним годинама може отпалатити ако се опреми и прилагоди туристима.

Широк избор агенција за некретнине у Бањи

Услед интензивог развоја у погледу туризма и узгоститељства, трговина некретнинама је значајна. То условљава и потребу за агенцијама за некретнине. На територији Врњачке Бање има регистрованих неколико агенција за некретнине. Приликом одабира и куповине апартмана или стана на овом подручју, саветује се консултација са агенцијом за некретнине. Врњачка Бања окарактерисана је и као скупо место, односно место где владају високе цене квадрата за стан. Управо је то још један од разлога да консултујете или унајмите агеницју која ће вам предочити понуде уз адеватне цене, а уз минималан проценат.

Савет: приликом куповине или продаје некретнине могуће је имати додира са особама које могу злоупотребити ваша права. Управо из тог разлога саветује се унајмљивање агенција за некретнине. Врњачка Бања као мало место, где све тамошње агенције добро познају прилике на тржишту, свакодневно прате понуду и цене, а са друге стране умеју препознати сумњиве клијенте. Обзиром да је у питању велика инвестиција саветује се поклањање максималне пажње.