Апсурди америчке демократије: Микеланђелов Давид „сменио“ директорку школе на Флориди

Хоуп Караскила, директорка лиценциране школе на Флориди, присиљена је на оставку након што су се три родитеља пожалила да су њиховој деци која похађају шести разред на часу историје уметности показане слике Микеланђеловог „Давида“.

школа на флориди
Микеланђелов „Давид“ / Фото: Профимедиа

Два родитеља су инсистирали да је требало да буду обавештени да ће им бити показане, а један је тврдио да су „порнографске“. Такође су истакли да су слике „узнемириле“ њихову децу.

Родитељи деце споменуте основне школе сада траже да им се омогући да гласају о било каквој теми или лекцији која би могла да се сматра шкакљивом, преносе медији.

„Права родитеља су изнад свега, а то значи заштита интереса свих родитеља, било да се ради о једном, 10, 20 или 50“, рекао је председник школског већа Барни Бихоп, који је признао да је бившој директорки дао ултиматум – или је могла сама да оде или ће добити отказ.

Микеланђелова скулптура једно је од уметничких дела које су ученици проучавали на часу о ренесансној уметности за децу од 11 и 12 година. Иако се сматра једним од најважнијих уметничких дела свих времена, родитељи су је због голотиње сматрали непримереном.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.