НЕ ЖЕЛЕ ДА ОДУ ИЗ СТАНА Девојци из Србије станари неће да изађу из стана, уместо КИРИЈЕ ДОБИЈА УВРЕДЕ И ПРЕТЊЕ МАФИЈОМ

Могуће да је и раније било честих проблема на релацији станодавац – подстанар, међутим, чини се да је у последњих годину дана та веза и те како нестабилна. Доказ за то су многобројне приче које можемо чути свакодневно, а једна таква видела је светлост дана ове недеље.

станари
Фото: Илустрација, Pixabay

Наиме, на друштвеној мрежи „Редит“ неименована девојка која је уједно и станодавац, пожалила се да се нашла у проблему због тренутних станара, који како каже, из стана не желе да се иселе, иако им је јављено на време да то морају учинити. Уз псовке, вређања и претње мафијом, којима се станари служе, девојка је потражила помоћ од других како би могла да се постави у датој ситуацији.

Објавивши свој проблем под насловом „Станари неће да изађу из стана“, девојка је написала следеће:

„Као што наслов каже. Немамо склопљен уговор, јављено им је месец дана раније кад треба да изађу, они прете (између осталог и мафијом), вређају, говоре да им не пада на памет да се иселе. Шта радити?“, написала је она.

Корисници Редита пожурили су да пруже помоћ девојци у коментарима, мада је било и оних који су се нашалили иако је ситуација девојци тешко пала.

Stanari nece da izadju iz stana
by u/LikeOceanUnderMoon in serbia

„Избаци га*ад на силу“

„Каквом мафијом, немају стан а знају „мафијаше“. Узми лепо и избаци га*ад на силу,“ гласио је један коментар, после чега је девојка одгворила да не би волела да дође до физичког сукоба, него би радије звала полицију.

Један корисник написао је да се нашао у сличној ситуацији, и објаснио како је целу ствар решио.

„Имао сам идентичну ситуацију. То су празне претње са њихове стране и они знају да не могу да бораве у стану чији си ти власник без твоје дозволе. Тако да, не могу ти ништа и они то знају па ти зато и прете. Ја сам свој проблем решио тако што сам им дао времена и они су само изашли чим су нашли нешто друго што им је одговарало. Значи, паралелно са тиме што су ми претили, себи су тражили стан. Само стрпљиво и биће све ок“, гласио је утешни коментар.

„Ћале ми је сировина“

Други корисник се нашалио са девојком, те на њен рачун, да не жели физички обрачун, написао:

„Мени је ћале сировина, дужна си ми 1.000 евра и одвалиће те мој ћале ако ми не пошаљеш (надам се да ти је бесмисао овог што пишеш сад боље представљена)“, написао је он.

станари
Фото: Pixabay

„Избацићу их ја за гајбу пива“

Остали коментари били су разнолики, од смешних до оних коментара који су заиста од помоћи.

„Е ћао, могу ја да ти решим проблем уз симболичну новчану надокнаду. Јави се поруком ако си заинтересована“, „Избацићу их ја, за гајбу пива“, „Поједи их“, „Платиш неког да ти реши проблем силом“, „Одеш у полицију и кажеш да су ти неке бу*але у стану. Они немају никакав папир да буду ту али и ти си радила исто утају пореза. Питаће те полиција како су ушли“, Изјури их го*њивом мотком, буквално… Чуј, мафија…“, „Промениш браву када нису ту?“, „Да ли се рачуни воде на тебе? Можеш да искључиш све, струју, воду и ако има још нешто од комуналија, као власница стана. Они без икаквог доказа да је стан њихов не могу да укључе. Изаћи ће сами врло брзо, уколико из освете због свега не направе неку већу штету у стану“, гласили су неки од коментара.

Ту је било и оних који су са правне стране одговорили власници стана, да то што нема уговор није велики проблем, те да се може обратити полицији, али и да је минимални отказни рок законом о становању и одржавању зграда 3 месеца.

станари
Фото: Pixabay

Блиц