Докторка која је пуштала деци музику „прозвала“ оца убијене девојчице: „Неко жали преко медија“

Др Ранка Радуловић дрско је одговорила на наводе Слободана Негића, оца девојчице Софије, која је настрадала у ОШ „Владислав Рибникар“.

др ранка радуловић
др Ранка Радуловић прима захвалницу од министра Ненада Поповића / Фото: hatorum.com

Слободан Негић, отац убијене девојчице, изјавио је у „Утиску недеље“ да су нека деца на психотерапијама по повратку у школске клупе „повезивана са душама својих настрадалих другара“.

„У ‘тамној психосеанси’ коју је деци држала др Ранка Радуловић, уз знање директорке школе, она је деци пуштала народну музику и говорила им да треба да се повежу са духовима и душама својих погинулих пријатеља и пријатељица. Не постоји нико ко може да објасни како се то догодило. То је било без знања родитеља, девојчица је дошла кућу уплакана, у трауми, рекла је да су били на сеанси, рекла је да је било одвратно“, испричао је Негић.

„Радуловићева је 5. маја, унутар школе „Владислав Рибникар“ видела на ходнику децу, која су дошла да узму неке ствари из школе, и сасвим случајно је међу децом била и једна од ћеркиних најбољих пријатељица… Радуловићева је под окриљем те школе, уз знање директорке те школе, децу увела у кабинет и тамо им пуштала народну музику и наводила их и говорила им о томе да треба да се повежу са духовима и душама својим мртвих пријатељица и пријатеља. Такође, настао је тајац када сам данас то изнео на тој седници“, навео је Негић и рекао да је докторка „послата од стране министарства здравља, као неко ко треба да помогне у тој ситуацији деци и нама родитељима“.

Гост „Утиска недеље“ је рекао и да ове информације износи у јавност под пуном моралном одговорношћу и да је спреман да то одбрани на суду, као и да је добио сагласност мајке једне од деце која су учествовала у „мрачној психотерапијској сеанси коју је спровела Ранка Радуловић“.

„Не постоји нико коме је јасно како се то догодило. Ја ћу лично као грађанин ове земље урадити све што ми је у правној моћи да та докторка никада више не ради тај посао. То је било без икаквог знања родитеља, девојчица која је дошла кући је била уплакана и није ни чудо што је била уплакана у тој трауми од дана кад се то догодило“, сматра Негић.

Он је затим истакао да „докторка Радуловић има фирму која наплаћује курсеве за обуку музикотерапеута“ и да та иста докторка на својим јавним профилима на друштвеним мрежама „данима апелује на државу да се у свим предшколским и школским установама отвори музико-психотерапијска радионица и да се запошљавају музикотерапеути, као и да њена фирма постане државна институција“.

Ови наводи изазвали су многобројне негативне коментаре на друштвеним мрежама. На свом профилу огласила се и др Ранка Радуловић, делећи вест којом се преноси изјава оца настрадале девојчице.

др ранка радулови
Ранка Радуловић – Слободан Негић

„Време жаловања. Неко жали у тишини. Неко преко медија. Неко пружа психијатријску прву помоћ. По позиву. По срцу, памети и искуству. Свима редом. Наставницима, ученицима и родитељима. Грађанима. На првој линији. Не један. Све дане. Увек“, написала је она.

Радуловићева је психијатар у Институту за психијатрију Клиничког центра Србије, директорка Хаторума, центра за едукацију и саветовање из музикотерапије и заступница Удружења музикотерапеута Србије.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.