Курти: Морамо да прилепимо етикету „криминалац“ СВИМ СРБИМА на Северу (ВИДЕО)

У овом кратком аудио снимку може се чути разговор између тзв. америчког амбасадора на тзв. Косову Џефа Ховенијера и Аљбина Куртија, у коме се амбасадор жали на кршење људских права Срба на Северу тзв. Косова од стране Куртијеве полиције.

аљбин курти
Фото: Репортери

„Дубоко смо забринути поводом тренутне ситуације на Северу и због свих неоснованих хапшења Срба. Морам вам рећи да то треба да престане што пре“, чује се Ховенијеров глас. На то Курти одговара: „Морате разумети да ћемо и даље хапсити Србе на Северу Косова и да нас не интересује да ли су криви или не. Решени смо да завршимо ову причу јер је за нас неприхватљиво да Север Косова буде изван правног система наше државе“.

Разговор који је кулминирао Куртијевом тврдњом да свим Србима на Северу треба пришити етикету криминалца, можете преслушати овде:

Данас је, иначе, званично потврђено да су тројица терориста који су ухапшени пре 12 дана на територији централне Србије, о којима је МУП Републике Србије на челу са министром Гашићем саопштио да су „припадници косовске полиције и да су спречени да изврше акцију која је по свим параметрима представља терористичи чин“, пуштени на слободу. Аљбин Курти је то објавио на свом Твитер налогу.

Петар Петковић, шеф владине канцеларије за Косово и Метохију је тројицу ухапшених назвао терористичком бандом. Председник Републике је одмах по добијању информације напустио пријем у руској амбасади и увече се ванредно – редовно обратио грађанима. Порука је била да смо на прекретници да ли ће избити рат или не.

Данас су та тројица страшних терориста пуштена да се бране са слободе. Тако су ови терористи, јединствени по томе што су у терористичку акцију кренули у униформама полиције са свим документима, постали јединствени и по томе што ће се бранити са слободе. Али, гле чуда, не за дело тероризма него за то што су били наоружани на територији Србије без дозволе за ношење оружја…

Аљбин Курти
Фото: МУП