ТРИ ДРУГА И СЛУЧАЈНИ ПРОЛАЗНИК СКОЧИЛИ У ПОМОЋ Нови детаљи драме у Крагујевцу, огласио се и директор школе: Дете је успело нешто да изусти

Дечаку (10) који је јуче примљен у крагујевачку Хитну помоћ пошто је пао у несвест помогла су три ученика основне школе коју похађа и случајни пролазник да дође до школе, тврди за Блиц директор те установе Ненад Миловановић. Један од ученика је, како наводи, препознао да детету није добро, па су замолили пролазника да им помогне да га заједно доведу до школе.

дрога
Фото: Илустрација

Све се, како каже, одигравало јуче на почетку поподневне смене, око 14 часова.

На лице места су, како каже, били дежурни наставник, школски полицајац и помоћни радници „који су примили дете и позвали Хитну помоћ“. Одмах су, према његовим речима, позвали и дететову учитељицу и мајку која је одмах отишла у Хитну помоћ.

„Дете било благо дезоријентисано“

– Дете је било благо дезоријентисано, успело је мало нешто да проговори. Учитељица је отишла колима Хитне помоћи у Клинички центар на педијатрију, а у међувремену су се чули са мајком док није дошла – испричао је Миловановић за Блиц.

Како даље прича, дете је остало на интензивној нези, а учитељица се вратила у школу. Остало је на томе да уколико добије неку информацију од мајке, јави Миловановићу.

„Попио таблету за одвикавање од дроге“

Следеће јутро Миловановића је учитељица, према његовима речима, обавестила да ју је мајка контактирала и казала да је дете добро, а да је она била у полицији да да изјаву.

дрога
Фото: Илустрација

Оно што је мајка казала учитељици, како каже Миловановић, је да је „дете попило таблету за одвикавање од дроге“.

– То је оно што је мени казала учитељица, а њој рекла мајка детета. Не знам да ли је то тачно или не, али је речено да је то налаз из болнице – казао је Миловановић.

Директор тврди да се догађај није одиграо у околини школе

Миловановић тврди и да „није тачно да је детету дата бомбона испред школе“ и додаје да му је позлило на путу од куће до школе, али Блиц је из извора блиских истрази сазнао да је дете јуче било у школи, а да му је позлило недалеко од школе, када је кренуло ка кући.

– На друштвеним мрежама се појавила информација да је детету дата бомбона, није тачно да је дата испред школе. Где је дете попило и шта је било ће да утврди полиција – казао је Миловановић за Блиц.

Нагласио је да је о тој информацији са друштвених мрежа обавестио руководиоца школске Управе и представнике полицијске Управе.

дрога
Фото: Илустрација

Дете је ван животне опасности

Из Универзитетског клиничког центра Крагујевац казали су Блицу да је дете ван животне опасности, али да не могу да саопште више детаља од оних званичних.

– Дете је на лечењу код нас у Клиници за педијатрију у јединици интензивне неге, стабилних виталних параметара – казала је портпарол те установе Вања Ђорђевић.

Нагласила је да је дете ван животне опасности и да је тренутно то најбитније.

Миљана Кљајић, Блиц / Хронограф