НИЈЕ СЕ ЗНАЛО ГДЕ ПОЧИВА Ђузин гроб је годину дана био ТАЈНА

Нешто мање од годину дана после смрти легендарног глумца, јавност и Ђузине колеге нису знали где могу да му запале свеће и однесу цвеће.

властимир ђуза стојиљковић
Властимир Ђуза Стојиљковић

Легендарни глумац Властимир Ђуза Стојиљковић кремиран је и сахрањен у највећој тајности, али тек годину дана после његове смрти мистерија је решена.

Новинари су скоро сат времена трагали за његовим спомеником, до ког има сигурно пола сата хода на периферији Новог гробља у Београду.

властимир ђуза стојиљковић
Душанка, жена која је, по тврдњи брата Ненада, одвела Ђузу у гроб

Глумчева супруга Душанка Стојиљковић одлучила је да урну с његовим пепелом положи у гробницу са остацима својих родитеља Живка и Вере Врањанац.

По Ђузиној смрти, његов верни друг Власта Велисављевић није био позван ни на његову кремацију ни на полагање урне, а случајно је и сам сазнао где може да оде и посети свог колегу из класе и пријатеља.

Као на филму: Доживео судбину свог јунака – Ненад каже да је његов брат Ђуза доживео судбину јунака ког је тумачио у свом последњем филму и првој главној улози у каријери. У филму „Без степеника“ зет и ћерка га шаљу у старачки дом да га се „отресу“.

– Нико није знао где је сахрањен, али сазнало се. Један електричар из Атељеа пратио је Душанку кад му је давала 40 дана. Седео је пред њеном кућом и чекао да она крене на гробље. Сад знамо где је и могу да одем да му упалим свећу – рекао је Власта.

властимир ђуза стојиљковић
Браћа: Најстарији Ђуза, у средини, с близанцима Предрагом и Ненадом

Уметник није разумео одлуку колегине супруге Душанке да му, како су тада писали медији, током последњих дана забрани контакт с колегама.

Нпортал