„БАХАТИ ЛОПОВ“ СПРЕМАН ЗА АМБАСАДОРА СРБИЈЕ: Драган ШуНАТОвац пакује кофере за Вашингтон? Нека се спреме Чеда и Вук!

Пре две недеље председник Србије најавио је да би Марко Ђурић могао да се из Америке врати у земљу, чиме се отвара позиција амбасадора Србије у једној од највећих светских сила.

драган шутановац
Драган Шутановац

Да ли ће Вучић у Вашингтон послати некада свог великог политичког непријатеља, а данас, може се рећи саветника за нека питања, Драгана Шутановца, нико до сада није демантовао. – Бахати лопов, преварант који гради виле на врачарском пашњаку – тако су напредњаци нападали некадашњег лидера Демократске странке Драгана Шутановца и могућег новог амбасадора у Америци. Звали су га и ШуНАТОвац, човек који је уништио војску и како све не… – Да ли се ја нудим, не нудим се никоме – изјавио је Шутановац. Да ли постоји могућност да будете амбасадор у САД? – Па ни то не знам да вам кажем. Да ли би то било добро, процените сами. Ја сам слушао разне критике на мој рад. Ја сам свој мандат завршио 2012. године, сад је 2023. Реците ми ко је био бољи министар пошто сам био ја – упитао је Шутановац. Да ли би се са тим ставом сагласио наследник Шутановца на позицији министра одбране Александар Вучић, за сада није познато. Али Шутановац Вучића не критикује, више критика изрекао је на рачун својих политичких сабораца из Демократске странке.

Напредњаци су му говорили да је „жути тајкун“ и „највећа срамота за државу Србију као министар“, али Шутановац све то заборавља и не крије да се виђа са Вучићем. – Човек ме позвао да разговарамо о професионализацији војске и то се поклопило баш кад је Зеленовић предложио да Србија направи ратну морнарицу. И ја кажем, Вучић ме позвао да разговарам са њим о томе, а Зеленовић кога знам боље ме није позвао да ме пита шта ја мислим о ратној морнарици. Па нисам ја крив што неко уважава моје мишљење, а неко не уважава – рекао је Шутановац.

драган шутановац

Напредњаци су у Скупштини говорили и да је Шутановац као министар оштетио државу за 270 милиона динара. Оптуживали су га да је учествовао у сумњивом послу купопродаје Дома војске у Смедеревској Паланци и наравно у топљењу српских тенкова. Једино када су напредњаци хвалили Шутановца било је због дебакла Демократске странке. Драган Шутановац био је председник ДС 2018. године када та странка није прешла цензус у Београду. Поводом вести да би Шутановац могао да оде на место амбасадора, друштвене мреже су се усијале. Људи коментаришу да после Јелене Милић која је амбасадор у Загребу, одлазак Шутановца у Америку била би само припрема за одлазак Чедомира Чеде Јовановића у Брисел и повратак Вука Драшковића на место министра спољних послова…

Глас јавности/Директно