НАПОКОН! БЕЗ ВАТРОМЕТА У БЕОГРАДУ – А ЕВО И ЗАШТО

Ове године неће бити организованог новогодишњег ватромета у Београду, а новац који је био намењен за то биће уплаћен друштвима за заштиту животиња.

новогодишњи ватромет
Фото: Shutterstock

Престоница ће се прикључити иницијативи коју су покренуле организације за заштиту животиња, најавио је председник Привременог органа Александар Шапић

„Сматрам да је ова иницијатива добра и зато је Град Београд одлучио да се прикључи градовима у Србији, попут Ниша и Новог Сада, који су то већ учинили. Новац који је обезбеђен за новогодишњи ватромет уплатићемо организацијама и друштвима за заштиту животиња. Свестан сам колико у том тренутку ватромет ствара велику буку и колико то узнемирава и плаши животиње. Сви који имају кућне љубимце знају колико они то тешко преживљавају. Ово је добар потез и у симболичном смислу и зато се придружујемо иницијативи да се уплати новац друштвима за заштиту животиња“, рекао је Александар Шапић.

Шапић је истакао да су новогодишњи и Божићни празници довољни за добро расположење, као и да је то добар тренутак да покажемо солидарност и емпатију према животињама.

РТС