„Демонска позадина Моханђијеве духовности и њене погубне последице“?

Ова фотографија није настала негде у свету, него у Србији, тачније у једном од два „Моханђи центра“ на територији Републике Србије.

моханђи

Ово што видите на фотографији су Моханђи и једна од његових следбеница током обреда преноса „енергије“ у оквиру нечега што се популарно зове „Хималајска школа традиционалне јоге“. Ова фотографија није настала негде у свету, него у Србији, тачније у једном од два „Моханђи центра“ на територији Републике Србије. Један се налази у Београду, а други у Новом Саду. После примопредаје „енергије“ следбеници су изјавили да осећају дубоки мир и равнотежу са свиме што их окружује.

„Енергије“ које лажни спаситељ преноси својим следбеницима су демони. Реч је о лажном просветљењу, оствареном дејством демона који се умирио, како би створио заблуду о миру и духовној хармонији.

Аскетски оци Цркве веома добро познају ову демонску обману и она је детаљно описана у обимној православној аскетској литератури. Свети Исак Сиријски је писао о „мирном демону“ као фаталној демонској стратегији. Једном обузет овим демоном, човек постаје готово неспособан да се пробуди из обмане и увиди истину, јер његово духовно биће улази у стање потпуне парализе. Као последице овог стања јављају се чудовишна гордост, сакривена површинским миром или тешка психичка обољења. У том стадијуму демон преузима пуну контролу над умом и душом жртве, па егзорцизам остаје једина могућност њеног избављења. Моханђи је и сам поседнут.

Ако знате било кога ко се макар и површно интересује за Моханђија, обавезно му укажите на демонску позадину Моханђијеве духовности и на њене погубне последице.

Нисам љубитељ петиција, али било би заиста добро да се организујемо и саставимо милионски захтев за забрану стране и демонске секте у Србији.

Господе Исусе Христе, од чијег Имена демони дрхте, заштити нас и спаси  због Крви Твоје проливене за нас! Амин.

ФБ Владимир Потерјахин