Хитно! Додик путује у Русију, отказао гостопримство Могеринијевој!

Председник Републике Српске Милорад Додик сутра путује на важан састанак у Москву, због чега неће бити у прилици да се састане са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини, која долази у посету БиХ.

Председник Републике Српске
Милорад Додик/Фото:1Прва

Додик је изјавио да је састанак у Москви планиран месец дана раније и да га је немогуће отказати. Уместо њега, састанку са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбедност Федериком Могерини ће присуствовати председница Владе РС Жељка Цвијановић, која ће, према Додиковим речима, заступати интересе Савеза независних социјалдемократа.

Он је истакао да нема ништа против европског пута БиХ ако функционише договорени механизам координације у преговорима различитих нивоа власти са ЕУ, који подразумева да је Република Српска „видљива и заступљена на том путу“.

Милорад Додик
Foto: Gettyimages

Посета Федерике Могерини 2. марта Сарајеву део је „балканске туре“ у оквиру које ће шефица европске дипломатије од 1. до 4. марта посетити Албанију, БиХ, Косово, Србију, Црну Гору и Македонију.

О резултатима своје посете Балкану, она ће известити шефове дипломатија чланица ЕУ, на састанку Савета министара 6. марта у Бриселу.

Хронограф

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.