Суботица: Мигранти упадају у куће као у самопослуге!

Једна породица из Суботице остала је у шоку кад им је за време ручка, група миграната упала у кућу и без речи узела храну из фрижидера.

мигранти

Мештанка која је желела да буде анонимна, рекла је да је протекле седмице, док је њена петочлана породица седела за трпезаријским столом и ручала, у кућу упала група од пет-шест тамнопутих људи. Они су без речи отворили врата, ушли у кућу као да је њихова и из фрижидера узели храну, после чега су мирно изашли. Петочлана породица, сачињена од старих људи, мајке и двоје деце, скамењено је седела за столом, а све ово је трајало свега неколико минута. Власница куће каже да им није жао хране, али не сме ни да помисли шта би се десило да су мигранти били агресивни. Додала је да случај нису пријавили полицији јер не желе непријатности, али да отад редовно закључавају капију.

У Суботици се често могу видети мигранти у групама. По њих тридесетак заузме седишта у градском превозу, а Суботичани већ знају да су то групе које не желе да оду у прихватилиште где им је обезбеђен смештај и храна. Често се крећу према Хоргошу и Келебији, а нису ретки случајеви да упадају у викендице где направе велику штету и иза себе оставе гомилу смећа.

Из кабинета мађарског премијера Виктора Орбана потврђено је да је Мађарска почела са постављањем друге ограде према Србији, како би се заштитила од прилива миграната. Они додају да ће њено постављање бити завршено до краја пролећа, за шта је влада те земље издвојила 130 милиона долара.

Хронограф