Драма испред Беле куће – Пуцњи на Капитол Хилу

Пуцњи су одјекнули Капитол Хилом пошто је једно лице улетело својим колима у полицијски аутомобил, а затим покушало да прегази полицајце. Вашингтонска полиција изјавила је за Еј-Би-Си да је осумњичена женска особа сада у притвору, пошто су се полицајци распоредили на путевима око зграде Владе.

пуцњава на капитол хилу

Полиција је претходно гонила аутомобил те жене, а јурњава се завршила тако што се осумњичена „закуцала“ у, како се наводи, неколико возила полиције која патролира Капитол Хилом, али и у цивилна возила, у најновијем безбедносном инциденту у америчкој престоници на врхунцу туристичке сезоне.

Инцидент је почео око 9.30 по локалном времену када је полиција почела да јури њен аутомобил код Конгресне библиотеке, а око 800 метара даље је тај аутомобил наишао на барикаду и полицијске пуцње.

За сада је нејасно зашто је полиција кренула у јурњаву за аутомобилом осумњичене жене.

пуцњава на капитол хилу

После напада, сви људи су склоњени са улица. На једној слици се види полицајац који се нагиње над нечим, а више њих (полицајаца) трчи ка њему.

Твитераш Скот Ферсон написао је да су полицајци потрчали ка подножју брда и да су се зачула три пуцња.

Филмски сниматељи који су се налазили у оближњој згради, рекли су да су били закључани, пошто су се зачули пуцњи на Капитол Хилу.

Твитераш Ролф Вилкин рекао је да је после напада видео много тешко наоружаних полицајаца.

Безбедносно упозорење, које је дошло мање од 24 часа пошто је Бела кућа закључана јер је један човек рекао агентима Тајне полиције да има бомбу, трајало је само 15 минута.

Портпарол вашингтонске полиције изјавио је да нико није рањен и да није сигуран ко је испалио хице.

Власник недељника „Сан“, Џејмс Бил, је твитнуо: Полицајци су отворили ватру на Капитол Хилу, у Вашингтону, пошто је једно возило покушало да удари у полицијски џип. Осумњичени је у притвору – нема повређених.

Хронограф