Швеђанин оптужен да је увредио муслимане сланином

„Брајтбарт“ јавља да је против једног Швеђанина подигнута оптужница због „вређања“ муслиманке сланином. Према писању овог портала, инцидент се догодио у главном граду Шведске Стокхолму. Човек је, наводно, пришао групи муслиманки, машући им пред носом комадом сланине. Он их је, према њиховим наводима, вређао на расној основи, али на суду њихове тврдње нису доказане.  Човек је оптужен за „расну мржњу“.

Сланиница
Фото: Breitbart

У Шведској је недавно дошло до великих превирања

У овом случају, човек је кривично гоњен због расне мржње, пошто је наводно користио погрдна имена и  гнусне увреде за муслиманке у возу. С друге стране, игра се нова представа у Шведској, чији је стварни циљ да исламским терористима да људско лице. Поред тога, један шведски кувар је сурово нападнут. Њега су „заскочила“ тројица муслимана само зато што им је личио на Доналда Трампа. У Шведској је у порасту подношење оставки полицијаца, због прилива миграната и насиља повезаног с њима.

За већину подела у друштву и за пораст насиља окривљена је непримерена реакција шведске владе на исламски тероризам и прилив миграната.

У свом настојању да задовоље пристижуће муслиманске имигранте, владини званичници у Шведској су отишли толико далеко да су забранили чак и божићну јавну расвету, како их не би увредили. Однедавно, насиље у овој земљи измиче контроли, а једини одговор владе на то насиље је да размотри могућност забране ношења панцира (!). И не само то. Шведска је чак понудила својим држављанима, који се боре за Исламску државу, возачке дозволе и бесповратне стамбене кредите, уколико одлуче да напусте борбу и врате се кући. Поврх свега тога је и чињеница да неки од тих терориста примају месечно неколико хиљада шведских круна, у виду социјалне помоћи. У ствари, постоје прецизни подаци о томе да држава помаже скоро све шведске борце ИД-е. Шведска чак омогућује да 450 лица која траже азил у тој земљи стажирају као затворски чувари.

То што је горепоменути човек, наводно, урадио звучи страшно. Међутим, постоји најновији тренд лажирања кривичних дела расне и верске мржње.

Најновије лажирање злочина из мржње делује малтене као неки нови модни тренд или интернет мем – сви га користе. Једна жена је чак измислила лажни злочин из мржње инспирисан Трампом, пошто је случајно саму себе изгребла. Сличан случај се догодио у NPU (Nineveh Protection Unit), када је један ученик – бисексуалац ухваћен како лажира причу о порукама мржње, инспирисаним Трампом. Није неуобичајено да се овакве ствари дешавају у школама. Још једана таква прича стиже са Колеџа „Густав Адолф“, где је „Савет за вођство различитости“ признао да је постављао лажне расистичке флајере по школи, који су се залагали за надмоћ беле расе.

Хронограф