Министарство просвете, наводно, преправља „образовни пакет“ за хомосексуализацију деце

Образовни пакети за учење о сексуалном насиљу над децом, које је Група за заштиту од насиља и дискриминације при Министарству просвете проследила школама, биће кориговани и прилагођени узрасту деце, култури и традицији народа који живе на територији Србије, саопштило је јуче ресорно министарство.

министарство просвете

Ово је епилог полемике која се већ десетак дана води у медијима и на друштвеним мрежама, откако је „Политика” објавила текст Мише Ђурковића, научног саветника у Институту за европске студије, под насловом „Школски приручник за промоцију хомосексуализма”. Он је указао да се тим образовним пакетом, под окриљем борбе против насиља у породици, пропагира хомосексуализам и порнографија, а да се деца подстичу да експериментишу на пољу сексуалности, пише у јучерашњем издању овог дневног листа.

У наставном материјалу које је Министарство просвете прошлог месеца препоручило школама, до детаља се објашњава која је разлика између мушког и женског кондома, описују се сцене секса између младића и девојке, али и између припадника истог пола.

Подсетимо да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР) крајем фебруара послало допис директорима свих образовних установа (од вртића до средњих школа) којим се захтева увођење нових “образовних пакета” кроз додатне часове у готово све наставне предмете. Иако се пакети номинално баве образовањем о сексуалном насиљу над децом, барем 50% садржаја тих пакета (који од септембра постају обавезни) уствари пропагирају ЛГБТ (лезбејску, геј, би и транс-сексуалну) идеологију и садрже експлицитан порнографски материјал, а немају много везе са самом темом коју наводно разјашњавају.

Алармантно! Хомосексуализација деце од стране Министарства просвете

Вест о преправљању поменутог „образовног пакета“ од стране Министарства просвете не би требало да успава будност родитеља, стручних лица и удружења, као и целокупне јавности. Ову тему би требало и даље пажљиво пратити и благовремено реаговати на све њене потенцијалне друштвено – погубне ефекте.

О приручницима се данас огласила и Унија синдиката просветних радника Србије, која сматра да је „увођење сексуалног васпитања под видом борбе против сексуалног насиља, непримерен поступак Министарства просвете, науке и технолошког развоја које неће наићи на добар пријем у школама“.

„Тражимо хитно уклањање образовних пакета из нашег школског система и захтевамо да се о овоме поведе озбиљна јавна расправа у коју ће бити укључени, како синдикати и Национални просветни савет, тако и појединци који се овом темом баве“, саопштење је УСПРС, које додаје да у образовним установама ради преко сто хиљада људи, те има капацитета за промене.

1 коментар

  1. […] Пред Повереником за заштиту равноправности је у току поступак против нашег истакнутог научника др Мише Ђурковића, а повод за вођење поступка је његов текст објављен у листу „Политика“ дана 13. априла ове године под насловом „Школски приручник за промоцију хомосексуализма“. […]

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.