УДАРНА ВЕСТ: Драма у Београду – Најављен НАПАД НА „ДЕЛТА СИТИ“, грађани евакуисани

Због сумње да је у тржном центру „Делта сити“ у Београду бомбаш, у току је евакуација тог објекта, јавиле су „Новости“.

делта сити

Министарство унутрашњих послова саопштило је да је преко система „192″ добило анонимну дојаву да ће вечерас бити извршен напад на тржни центар „Делта сити“, а одмах по позиву на лице места су упућене контрадиверзионе екипе МУП-а.

„Из предострожности је објекат евакуисан, а полиција интензивно ради на проналаску особа које су упутиле анонимну претњу“, стоји у саопштењу.

Лажна дојава о бомби у „Делта ситију“

Тржни центар „Делта сити“ на Новом Београду је отворен око 19 сати, пошто контрадиверзиона екипа МУП није пронашла експлозивну направу.

Установљено је да је анонимна дојава о бомби била лажна.

Запослени у Делта ситију су се вратили на радна места и тржни центар је поново почео да ради и прима посетиоце, јавља Танјугов извештач с места збивања.

Контрадиверзиона екипа Министарства унутрашњих послова, саопштио је МУП, није пронашла експлозивну направу у тржном центру „Делта сити“ и установљено је да је дојава о бомби била лажна.

МУП је навео да је касно по подне Министарство унутрашњих послова преко система 192 добило анонимну претњу да ће вечерас бити извршен напад на овај тржни центар, а одмах по позиву на лице места је упућена контрадиверзиона екипа МУП-а.

Глумац Бојан Перић, који се затекао у „Делта ситију“, рекао је за Б92.нет да је полиција врло озбиљно пришла посетиоцима и замолила их да напусте тржни центар. Према његовим речима, људи нису паничили, али додаје да је проблем и ствар којом би требало да се позабаве надлежни у тржном центру, излаз са паркинга, будући да се ту створила велика гужва јер постоји само једна трака за возила која напуштају тржни центар.

У саопштењу се каже да полиција даље интензивно ради на проналаску особе која је упутила анонимну дојаву за коју се, након детаљне провере, испоставило да је лажна.

Делта сити је из предострожности био евакуисан, а контрадиверзионе екипе МУП-а су, спрат по спрат, прегледале све просторије и гаражу тог великог и популарног тржног центра у Новом Београду.

За време провера све продавнице у склопу самог тржног центра биле су затворене и испред њих су се налазили припадници МУП-а. На лицу места налазило се десетак полицијских кола, као и кола Хитне помоћи.

делта сити
Фото: Бојан Перић

Запослени су били испред зграде тржног центра, као и одређени број грађана.