Биле су само ОТВАРАЧИЦЕ УСТА: Девојке из сенке проговориле о ценама и условима за које су пристајале да ПОЗАЈМЕ ГЛАС ЕСТРАДНИМ ЗВЕЗДАМА

Када се ово разоткрило многи су били итекако изненађени.

певачице из сенке
Фото: ТВ Пинк printscreen

Певачице које данас сви знају, Марија Михајловић, Ивана Петерс, Александра Радовић, Тања Јовићевић су 90-их година биле девојке из сенке које су певале и позајмљивале глас бројним тада популарним певачицама.

Када се ово разоткрило многи су били итекако изненађени, а наше певачице које заправо нису певале своје песме него су само ђускале уз њих и отварале уста су чланице Моделсица, покојна Ксенија Пајчин, Ана Кокић и многе друге.

Марија Михајловић је наводно песме наплаћивала 50 евра, а за звезде уместо којих је певала је имала један захтев.

– Ја сам инсистирала да на свим тим носачима звука стоји моје име. На свим тим носачима звука пише моје име и у ком сам својству ја ту, тако да ту нема никакве забуне. Једина забуна у томе је што људи више воле да гледају телевизију, него да читају шта писе на тим касетама и ЦД-овима. Те девојке које се ту појављују су играчице, оне су играчице, а што оне по сценарију морају да отварају уста, ја не знам – рекла је својевремено Михајловићева.

Тања Јовићевић / Фото: Саша Џамбић, Србија данас

Глас Иване Петерс стоји иза хита „Очи боје дуге“ групе „Др Иги“.

– Спој боје гласа, начин на који сам отпевала и текста, можда је то довело до тога да сада буде као нека химна. Сада ми све то делује наивно и отпевала бих је у потпуно другачијем аранжману. Ја бих то много променила сада, после оволико времена – рекла је Ивана за Мондо.рс.

Ана Кокић је и сама признала да на самом почетку каријере није сама певала, уз објашњење да је тада била јако млада.

– Никад нисам крила да је на два албума групе Енергија певао неко други. Била сам млада, тада сам имала само 16 година и нисам имала много искуства са естрадним певањем. Већ на трећем албуму певала сам ја – изјавила је Ана.

Светлана Цеца Славковић / Фото: Youtube prinscreen

Тања Јовићевић је отпевала првих пар албума „Моделсицама“, Александра Радовић је певала песму „Без тебе“, за познати бенд „Добар, лош, зао“ а Цеца Славковић је уместо отварачица уста отпевала песму „Торнадо“, групе „Меј Деј“.

Србија данас