Снажан земљотрес у Црној Гори, потрес се ОСЕТИО И У БЕОГРАДУ

Јак земљотрес који је у 11.46 сати потресао Црну Гору, осетио се и у већини крајева у Србији, али и у Албанији.

Земљотрес јачине 5,3 степена Рихтерове скале потресао је Црну Гору, а одмах потом уследио је и други слабији потрес. Епицентар је био у близини Плава, на планини Виситор, на дубини од пет километара.

Црногорске „Вијести“ јављају да је земљотрес изазвао панику у Плаву, Гусињу, Андријевици, Беранама, Подгорици и другим градовима.

Начелник Службе заштите и спасавања у Плаву Мирза Медуњанин рекао је да се земљотрес јако потресао град, али да за сада нема података о евентуалној штети.

У Беранама је велики број узнемирених грађана изашао на улице.

Како за „Блиц“ потврђују из Републичког сеизмолошког завода, најсевернија тачка одакле су грађани Србије пријавили да су осетили потрес била је Нови Београд.

земљотрес
Фото: Twitter printscreen

– Имали смо позиве грађана и из Врања, Крагујевца, Краљева, из Звечана са Косова и Метохије. Потрес су највише осетили грађани који живе на високим спратовима, од петог па навише. То није изненађење, јер се такве ствари дешавају када је реч о местима удаљеним од више од 200 километара од епицентра – наводе у Заводу за „Блиц“.

Како наводе, тренутно нема података о евентуалној штети у Црној Гори и Албанији, док на подручју Србије и КиМ он није оставио последице.

Оштећени димњаци

земљотрес
Фото: Gettyimages

Начелник Службе заштите и спасавања у Плаву Мирза Медуњанин рекао је за „Вијести“ да ће се данас одржати седница општинског штаба за сузбијање елементарних непогода, на којој ће бити речи о подацима са терена које је прикупила Служба заштите и спасавања после земљотреса.

– Службеници обилазе терен града и општине и, осим оштећења на димњацима, за сада немамо информације о томе да је било неке веће штете или да је, не дај Боже, некоме био угрожен живот – казао је Медуњанин.

Лана Гедошевић, Танјуг