СТРАВА И УЖАС: Покушали да иселе породицу, ОТАЦ У ОЧАЈУ БАЦИО ЋЕРКИЦУ (1) са крова! (ФОТО)

Отац бацио бебу: Јужноафриканац је оптужен за покушај убиства пошто је бацио своју шестомесечну ћерку са врха колибе у илегалном делу града, како би спречио рушење.

отац бацио бебу
Тренутак у коме отац баца бебу док полицајац покушава да га ухвати пре него што је баци/Фото: printscreen

Јужноафриканац је оптужен за покушај убиства пошто је бацио своју шестомесечну ћерку са врха колибе у илегалном делу града, како би спречио рушење.

Човек је држао бебу за ногу изнад провалије, пре него што ју је бацио.

Отац (38) је понео бебу на кров своје куће у знак протеста против булдожера који су дошли да руше, у граду Квадвеси у Јужној Африци. Шест полицајаца постројило се на земљи испод њега, док се један попео на кров како би пробао да разговара са њим. Човек је држао бебу за ногу изнад провалије, пре него што ју је бацио.

Како пише „Дејли мејл“ у позадини су окупљени грађани скандирали „Баци, баци“. На фотографијама се види полицајац на крову који покушава да зграби оца пре него што је бацио бебу.

На срећу, полицајци на земљи су је ухватили, и није задобила никакве повреде. Отац је затим ухапшен и оптужен за покушај убиства.

отац бацио бебу
Беба је после пада жива и неповређена враћена мајци/Фото: printscreen

Читава драма одиграла се на крову нелегално изграђене колибе, а полиција је требало да обезбеђује тим за рушење, док је око 150 људи протестовало, бацало камење и палило гуме. Када је успостављен ред, отац се попео на кров са дететом и тражио да се рушење прекине.

Преговарачи нису успели да га одврате, полиција је кренула у акцију спасавања.

– То је урадио да спречи тим за рушење да му униште колибу – рекао је портпарол полиције и истакао да је беба враћена мајци. Њихов случај сада испитују социјалне службе како би се осигурала безбедност детета.

Тим за рушење је затим наставио са акцијом и уништио 90 грађевина које су илегално направљене на ничијој земљи.

Еспресо