Дане Чанковић: РУСИЈА ПОКАЗАЛА ОДГОВОРНОСТ према човечанству

Српски народ не сме да упадне у пропаганду сила неправде и помисли „Ето Русија је поново разочарала“, него да схвати колико мудрости и љубави има у руској политици према човечанству. Историјска улога Русије, у времену које долази, јесте да пружи и алтернативу човечанству у односу на силе неправде, и предводи праведнији свет.

русија
Заставе Србије и Русије/Фото: СНП Избор је наш

Саопштење СНП Избор је наш

Покрет сматра да је од велике важности то што Русија није исхитрено реаговала на агресију сила неправде над Сиријом. Тиме је показала велику одговорност не само према себи, Русији и руском народу, но и према човечанству. Исхитрена реакција Русије могла би носити опасност, да силе неправде испровоцирају напад на Донбас, чак и Крим, као и на још нека жаришта у свету, представљајући Русију кривцем за све лоше што се дешава у свету. Њихово наметање „истине“ је свестрано и немилосрдно, тако да би остатак света, без Русије, био немоћан.

Историјска улога Русије, у времену које долази, јесте да пружи и алтернативу човечанству у односу на силе неправде, и предводи праведнији свет.

Она ту улогу не треба и не жели да наметне.

Горак лек је најбољи лек. Русија не жели да срља, него стрпљиво чека да се јаве оне околности које ће отрезнити многе државе и народе тако да ће они тада рећи: „Желимо да се боримо за слободу. Русијо, уз тебе смо, предводи“.

русија
Фото: Спутњик

Можда Иран, Кина, Турска, Немачка треба да буду прве које ће тако наступити.

Српски народ не сме да упадне у пропаганду сила неправде и да помисли: „Ето Русија је поново разочарала“, него да схвати колико мудрости и љубави има у руској политици према човечанству.

Русија води најмудрију политику у последњих 300 и више година. И то није само захваљујући председнику Путину.

Слава Богу.

Бањалука, 14. април 2018. године
Председник покрета СНП – Избор је наш
______