САРАДНИК ФИЛИПА КОРАЋА УБИЈЕН КОД „ФРАНША“ Аутомобил одлетео у ваздух, Милић заробљен ВРИШТАО ДО ПОСЛЕДЊЕГ ТРЕНУТКА

Стравична експлозија код Франша догодила се око 13 часова у близини Аутокоманде, (потез између Булевара ослобођења и Устаничке), када је током вожње експлодирао аутомобил. У стравичној експлозији убијен је Синиша Милић, звани Бошке (44), иначе припадник групе Филипа Кораћа. Према првим информацијама у питању је ескплозија подметнуте бомбе!

експлозија код франша
Фото: Блиц/РАС Србија

Милић је после експлозије вриштао на сав глас заробљен у уништеним колима, али је неколико минута касније подлегао језивим повредама пред бројним окупљеним сведоцима.

Како јавља репортер Блица са лица места, возач је после експлозије остао заробљен у аутомобилу и и даље је био жив. Многобројни Београђани су се окупили на улици и посматрали језиву сцену док је повређени Милић вриштао на сав глас. Неколико минута касније он је издахнуо у возилу.

– Добили смо информацију да је дошло до експлозије. Наша екипа кренула је на терен – рекли су из Хитне помоћи у првом тренутку. Међутим када су стигли на терен, лекари Хитне помоћи су само пришли несрећном мушкарцу који је преминуо, а потом их је полиција склонила од аутомобила због страха да аутомобил поново не експлодира.

експлозија код "франша"
Јаке полицијске снаге на терену/Фото: Блиц/РАС Србија

На терену су ватрогасци, форензичари, као и екипе које проверавају да ли на аутомобилу има бомби.

На лицу места су огромне полицијске снаге, јавља репортер „Блица“ са лица места. Више од 50 полицајаца блокирало је целу улицу.

Аутомобил је експлодирао док је стајао на семафору и био је први у реду.

Од експлозије је оштећен још један аутомобил који је био у близини.

Сведоци ужасне трагедије кажу да је сцена била језива и да је возач док је био жив вриштао на сав глас.

Припадник групе Филипа Кораћа

Синиша Милић је, према оперативним подацима којима располаже МУП, шеф обезбеђења Филипа Кораћа, једног од истакнутих чланова клана Луке Бојовића, који се налази у затвору у Шпанији.

Боске је бивши припадник Специјалних антитерористичких јединица (САЈ) РС, а хапшен је и у Београду, у новембру 2015. у случају праћења премијера Александра Вучића. Наиме, тада је утврђено да је укупно осам пута током 24 сата затечен у свом „аудију А8“ у близини адресе на којој станује премијер, а коју је обилазио и надгледао.

Сведоци: Било је језиво

Сведоци из околних механичарских радњи кажу да на основу онога што су видели мисле да је у питању експлозија бомбе.

– Делује ми као да је у питању „тојота“, а она сигурно неће тек тако да експлодира – рекао је један од аутомеханичара који се затекао у близини.

Људи који су били на лицу места кажу да је све изгледало веома страшно и да верују да је подметнута бомба испод аутомобила, док гости оближњег локала тврде да се све задрмало када је дошло до експлозије.

Полиција пропушта аутомобиле, али је у овом делу града огромна гужва.

Ј. Алексић, М. Антонијевић/Блиц