БиХ: Бошњаци се ТАЈНО НАОРУЖАВАЈУ

Планови активности паравојних структура око СДА у федерацији Босне и Херцеговине. Од 2012. наменска индустрија плански ради на изради тешког оружја и муниције.

бошњаци
Наменска индустрија/Фото: Танјуг

У документу страних обавештајних служби, говори се о плановима и активностима о наоружавању паравојних структура око Странке демократске акције, а за које зна само мали број људи у врху те партије.

Један од њих је потпредседник СДА Денис Звиздић, а ту су и шеф ОБА Осман Мехмедагић Осмица и некадашњи генерали Атиф Дудаковић и Рамиз Дрековић.

Како преноси РТРС, од средине 2012. наменска индустрија ФБиХ плански, по налогу СДА, тајно ради на изради тешког наоружања и муниције за потребе паравојних формација Бошњака у случају избијања нових сукоба.

– То оружје се складишти у деловима ФБиХ које контролишу Бошњаци. На више тајних локација налазе се складишта, где се складиште тешко наоружање, муниција и стрељачко наоружање. Оруђа и опрема се у деловима пребацују на тајне локације где се складиште и склапају – наведено је у документу.

Томе у прилог иду и раније претње Бакира Изетбеговића хаубицама, пушкама, ракетним системима, произведеним на територији Федерације.

– Радићемо то за тржиште, али и за не дај боже – рекао је председник СДА Бакир Изетбеговић.

И Фадил Новалић се „хвалио“ резултатима Владе Федерације пред страначким колегама. Раст наменске индустрије – и то војне! Не било какав, већ драматичан, и не само због извоза.

– Сведоци сте да наменска индустрија не служи само извозу. Она повећава сигурност наше земље, у моменту када се и Србија и Хрватска наоружавају. Ми смо у овом мандату завршили производњу самоходних хаубица 155 мм, производњу пушке. Наше гранате данас уместо 20 километара лете 42. Идемо на 50 километра – говорио је Фадил Новалић, председник Владе ФБиХ.

У рејону Хаџића и Пазарића налазе се складишта са неколико милиона метака стрељачке муниције разних калибара.

бошњаци
Фото: Илустрација

Оба под контролом СДА

Све ово, како се истиче, потврђује наводе да је ОБА под потпуном контролом СДА, и да је активно укључена у дестабилизацију прилика у РС, заједно са лидерима бошњачких партија и појединим политичарима из Српске, пре свега СДС-овим шефом изборног штаба Драганом Мектићем, који је укључен и познаје само део овог деловања.

С.М, Новости