Извршитељ ИЗБАЦИО Нишлијку из стана због дуга БИВШЕГ супруга

Без икаквог папира, како тврде очевици, извршитељ Миљан Трајковић избацио је из стана Нишлијку Снежану Стојилковић и њеног сина, због дуга који има њен бивши супруг, иако је после развода, како кажу, стан у Катастру уписан на њено име. Током иселења интервенисала је и полиција и Хитна помоћ, која је збринула жену, јер је у једном тренутку покушала да се полије бензином и била је у лошем стању.

извршитељ
Полиција избацује Снежану Стојилковић из стана/Фото: Ј.Вести

Новинари Јужних вести затекли су мајсторе који мењају браву на стану у Улици Гаврила Принципа 16 у Нишу, а како је испричао рођак породице која је остала без стана – Срђан Стојилковић, извршитељ Миљан Трајковић није хтео да покаже никакав документ на основу кога је иселио жену која је инвалид и њеног сина.

Због ситуације у којој се нашла, како каже Стојилковић, у тренутку када је извршитељ ушао са полицијом у стан жена је покушала да се полије бензином.

– Она је у тренутку када је ушао извршитељ са полицијом мало у стресној ситуацији вероватно дохватила неку флашу са бензином и пришао сам да је задржим, па је мало и нас полила и то је то. Она је рекла да се тога не сећа, извињавала се – објашњава Стојилковић.

И он и комшије кажу да је екипа Хитне помоћи, која је дошла да јој помогне јер је била у лошем стању, замолила извршитеља и полицију да одложе иселење, али они нису пристали на то. Син је хтео да је заштити, прича њихов рођак, па га је полиција одвела одатле у станицу како би дао изјаву о инциденту.

– Насилно су ушли и жену инвалида прве категорије је избацио из стана. Полиција уопште није хтела да улази у детаље, само су слепо извршавали његова наређења. Ми смо само тражили документ на основу кога то раде, никакав проблем нисмо правили. Само смо тражили да законским путем одраде ово, а ово је одрађено тотално противзаконито – додаје Стојилковић.

Извршитељ Миљан Трајковић је потврдио да жена коју је иселио “није странка у поступку”, а дуг због кога је стан продао износи око 4 милиона динара. Стан је, како каже, продат на лицитацији још 12. априла за 4,9 милиона динара.

извршитељ
Уз асистенцију полиције извршитељ иселио породицу из стана због дуга који није њихов/Фото: ЈВести

– Предмет је 3 пута прошао судску контролу, поступак траје 4 године, ово је финализација овог поступка. Предмет је прилично обиман – кратко је рекао Трајковић.

На инсиститање новинара да одговори да ли је тачно да је без најаве и папира дошао да исели породицу, али и на питање да објасни овај случај, Трајковић каже да је рекао све што је имао и да не жели да даје додатне изјаве.

У Комори извршитеља Ниша су кратко навели да немају увид у ток предмета, нити имају било каква овлашћења да то коментаришу, што до сада није био случај.

„Полиција их извела на силу из стана“

Пре инцидента породица Стојилковић је покушала да увери извршитеља да је стан њихов и да не могу да их иселе због туђег дуга, појашњава њихов рођак, али је извршитељ то учинио без икаквог решења, обавештења или најаве.

– Ми смо имали документацију да је то власништво Снежане Стојилковић. Он је спомињао неки дуг бившег супруга, с којим она није у браку 15 година и спомињао је да ради то извршење над овом некретнином, над станом. Ниједан документ нам није показао. Ми смо показали извод из катастра да се то води на Снежану и да нема право да за неку трећу особу ради извршење – појашњава Стојилковић.

Тако је ова породица остала без стана због дуга који има Снежанин бивши супруг, прича Стојилковић, иако је, тврди, после бракоразводне парнице стан припао њој и уписан је у Катастар на њено име.

Ј. Адамовић, Јужне вести