Мехо Омеровић ПОДНЕО ОСТАВКУ на место народног посланика у Скупштини Србије због афере с крађом на аеродрому

0

Председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић, после афере с крађом на аеродрому, поднео оставку потврђено за медије из Скупштине.

мехо омеровић
Мехо Омеровић/Фото: Н1

Функционер СПДС-a Мехо Омеровић поднео је оставку на место народног посланика у Скупштини Србије, потврђено је Танјугу у парламенту.

Подсетимо, медији су пренели да је Омеровића привела аеродромска полиција у Франкфурту због наводне крађе козметике у фри-шопу вредне око 170 евра, а због тога су позвани и представници српског конзулата у Немачкој, потврђено је медијима. Он је, на ТВ Прва, објаснио да је имао здравствених проблема због којих је хитно морао у тоалет и да је у том тренутку био уплашен за своје здравље.

Он се, према извештају који је делимично открила председница Скупштине Маја Гојковић, позвао на дипломатски имунитет, иако је говорио да није, после чега му је враћен пасош и он је напустио аеродром следећим летом за Београд.

Инцидент на аеродрому догодио се, наводи се у полицијском извештају, 30. маја у 9.35 сати на аеродрому у Франкфурту, а цео случај је пријавио детектив запослен у продавници. Омеровић се сумњичи да је из фри-шопа хтео да изнесе парфем, кармин и крему од око 170 евра, а  пошто га је полиција зауставила позвао се на дипломатски статус.

„Када су ухватили Омеровића, он се позвао на дипломатски статус. Пошто је пуштен, био је депресиван и није излазио два дана из собе“, рекао је неименовани извор.

“Полицајац га је привео јер га је ухватио како из фри-шопа покушава да изнесе робу коју није платио. Легитимисао се српским пасошем. После молбе службеника српског конзулата, начелник полицијске службе на аеродрому наложио је да се Омеровић пусти. Узети су му лични подаци, а о случају је одмах обавештен конзул Србије у Франкфурту”, пише, између осталог, у извештају немачке полиције.

Оставку Омеровића, према процедури, потврђује Административни одбор Скупштине, а затим је и констатују посланици на седници парламента.

Омеровића би требало, на месту посланика, да замени први следећи са изборне листе.

Омеровић је и члан скупштинског Одбора за контролу служби безбедности, као и председник Одбора за људска и мањинска права српског парламента.

Оставка само на посланичку функцију

мехо омеровић
Фото: Јошида Јашандори/ РАС Србија

Досадашњи председник Одбора за људска и мањинска права Мехо Омеровић, који је поднео оставку на посланичку функцију због сумњи да је био умешан у крађу на аеродрому у Немачкој, остаће члан Социјалдемократске партије Србије (СДПС), потврђено је агенцији Бета.

Како је потврђено Бети, Омеровић је оставку поднео само на посланичку функцију.

Вукадиновић о оставци Омеровића: Психолошки и политички његов опстанак био немогућ

Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе Нова Србија Покрет за спас Србије оценио је да је оставка посланика Омеровића била очекивана јер психолошки и политички његов опстанак на месту посланика није био могућ.

„И психолошки и политички његов опстанак као посланика је био немогућ и мислим да је он то схватио“, казао је Вукадиновић и додао да је притисак био јак, притисак и јавности, као и Омеровићевих колега.

„Мислим да је било и политичког подстицаја том чину“, оценио је Вукадиновић и додао да се мора утврдити шта се заиста десило на аеродрому у Немачкој.

„Он се није појављивао од тог инцидента и ми и даље не знамо шта се догодило јер нека врста истраге, сем у медијима није постојала и потребно је да се утврде чињенице“, казао је Вукадиновић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Б92 / Танјуг / Бета

 

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.