ВУЧИЋУ НЕЋЕ БИТИ ДОБРО: Јакшић до детаља испричао како је председник Србије предао Шиптарима Србе на Космету (ВИДЕО)

Гост емисије „РасПравда“ био је дугогодишњи лидер Срба са Косова и Метохије Др Марко Јакшић.

марко јакшић
Марко Јакшић

Јакшић је у емисији испричао како су Александар Вучић и Ивица Дачић лагали Србе са Косова и Метохије док су са терористима ОВК постављали границу и шиптарску царину између Србије и КиМ. Он детаљно износи разговоре и обећања Вучућа и Николића Србима из Покрајине пре њиховог доласка на власт, а како су отишли у издаји даље од предходне власти.

Oн је рекао да је Вучић разоружавањем Срба са севера Косова и Метохије фактички омогућио Шиптарима да завладају целом покрајином и тако урушио позицију Србије у преговорима.

марко јакшић
Др Марко Јакшић

Јакшић је открио да је Бриселски споразум довео Србе у много гору позицију него што је то било предвиђено и Ахтисаријевим планом који је Србија одбила. Он је подсетио да је тада и Вучић био против предлога Ахтисарија, а онда је четри године касније пристао на много мање.

Напустио ДСС 2016. због „колаборације с Вучићевим режимом“: Бивши потпредседник Демократске станке Србије Марко Јакшић рекао је да је странку и све функције у њој напустио због „колаборације са режимом Александра Вучића“. „Уместо дотадашње националне и демократске политике, како пише у Статуту, странка је кренула у најобичније шибицарење претварајући се од ДСС у Демократску Напредну странку Србије. Некада у време власти Слободана Милошевића нико од чланова ДСС није ни смео да помисли да уђе у коалицију са Социјалистичком партијом Србије, а данас када су на власти много гори са њима странка колаборира“, навео је Јакшић у писму у коме објашњава зашто је напустио ДСС. Он је додао да може да се помири са тиме да је „режим Александра Вучића издао Косово и Метохију“, али не и странка којој је припадао. „Бриселским споразумом режим Александра Вучића се практично одрекао Косова и Метохије. Управо ових дана кроз отимање имовине Србије на наплату стижу последице издајничког Бриселског споразума. Како онда странка чија су уста пуна Косова и Метохије прави политичке коалиције са онима који су издали јужну српску покрајину“, навео је Јакшић. Он је оценио да је ДСС једина опозициона политичка странка која је у локалним коалицијама са СНС и да партију не интересују њени бирачи, него да буде „привезак СНС“. Јакшић је додао и да је од седам потпредседника ДСС, пет за „колаборацију са СНС“, а да је од 20 чланова Председништва четворо против „непринципијелних коалиција са актуелним режимом“. Јакшић је на Главном одбору ДСС напустио странку и поднео оставку на све функције, а његов колега Славиша Ристић такође је поднео оставке на партијске функције, али је остао у странци.

Аутор и водитељ: Миодраг Зарковић.

Погледајте видео снимак емисије:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.