JЕЗИВА ИСПОВЕСТ ХРВАТСКОГ НОВИНАРА КОЈИ ЈЕ ПИСАО О ЗЛОЧИМА НАД СРБИМА: Сваке вечери спавам на другом месту (ВИДЕО)

Хрватски новинар Домагој Маргетић склонио се у Србију после низа претњи, напада па чак и једног покушаја убиства који је на њега извршен у Хрватској. Маргетић је после најновијих претњи и напада који је полиција одбила да истражи почео да се скрива сматрајући да полиција учествује у нападима на њега.

домагој маргетић
Домагој Маргетић

Маргетић је гостујући у емисији “Откривање историје” код ауторке Весне Пешић, рекао је да се од 23. августа и последњег разговора у полицији скрива, спава по кућама код познаника и сваке вечери мења локацију боравишта.

Маргетић каже да су претње које добија последица његових истраживања злочина над Србима у Хрватској и Босни и Херцеговини. Неки од ратних злочина процесуирани су само зато што је Маргетић изнео податке о њима. Он је испричао да му и прете због писања о финасијским малверзацијама и организованом криминалу у Хрватској, али и целом Балкану.

Истовремо, његова емисија “Нецензурисано” је склоњена с програма иако је договорено емитовање нове сезоне.

Maргергетић верује да је прогон којем је изложен порука другим новинарима у Хрватској како ће пролазити ако одлуче да се баве истраживачким новинарством и стану на жуљ политичким, финансијским и криминалним елитама.

домагој маргетић
Домагој Маргетић у разговору с аутором и водитељем емисије Весном Пешић

Oн је у емисији говорио о времену када је био у ХДЗ и радио за кабинет Фрање Туђмана и залагао се за спасавање заробљених српских војника и официра из илегалних затвора у Хрватској. Маргетић је рекао да у највећи сукоб ушао са Туђманом јер је отворено говорио о хрватским злочинима и пљачкама у “Бљеску” и “Олуји” услед чега је морао да напусти Хрватску у коју се вратио тек по Туђмановој смрти. И тада је ухапшен јер је у одсуству осуђен на 9 година затвора због одавања државне – војне тајне која се односила на почињене злочине и криминал.

О прогону који је преживео и преживљава, истини о улози и криминалним активностима Фрање Туђмана и хрватског државног врха и другим темама због које је омражен у Хрватској сазнајте гледајући видео: