СЛОВЕНИЈУ ТРЕСЕ СКАНДАЛ: Објављен снимак наоружаних и маскираних људи који се припремају за „одбрану границе“ (ФОТО/ВИДЕО)

0

Словенију тресе незапамћени скандал откако су пре петнаестак дана објављени снимци велике групе наоружаних и маскираних људи у Марибору, који се наводно припремају за ”одбрану границе”.

словенију тресе незапамћени скандал
Фото: Facebook @ Gibanje Zedinjena Slovenija

Вођа скупине је Андреј Шишко, који је био и председничлки кандидат и вођа навијачке скупине фудбалског клуба Марибор, припадник крајње деснице који је најавио ”битку за јужну границу”.

Љубљана – од сталног дописника

Словенију тресе незапамћени скандал откако су пре петнаестак дана објављени снимци велике групе наоружаних и маскираних људи у Марибору, који се наводно припремају за ”одбрану границе”. Реаговао је и председник Словеније Борут Пахор изјавивши како је крајње неприхватљиво да наоружана група мушкараца скривених иза црних капуљача прети, а у рукама држи пушке и секире.

Вођа групе је Андреј Шишко, који је био и председничлки кандидат и вођа навијачке групе фудбалског клуба Марибор, припадник крајње деснице који је најавио ”битку за јужну границу”.

Паравојну скупину организовао је како би се Дежела ”одбранила” од имиграната, уз поруку да су то ”штајерски патриоти”. На ту вест одмах је реаговао технички премијер Миро Церар поруком да се тако шири мржња и да Словенија нема никакве потребе за паравојним скупинама по узору на Кју Клукс Клан.

За Шишка је одмах објављено да има криминалну прошлост, док је он поручио да ће се 13. септембра у Љубљани окупити велики број људи који ће тражити од нове владе Марјана Шареца да пооштри услове уласка у Словенију.

словенију тресе незапамћени скандал
Фото: Facebook @ Gibanje Zedinjena Slovenija

Словеначки медији на истакнутим местима доносе најновије информације о постојању те паравојне групе, полиција истражује ко их је наоружао и ко се крије иза црних капуљача. Демократска јавност је изразито забринута и тражи од владе и шефа државе да се што пре проведе истрага и казне сви који су прекршили законе.

словенију тресе незапамћени скандал
Фото: Facebook @ Gibanje Zedinjena Slovenija
словенију тресе незапамћени скандал
Фото: Facebook @ Gibanje Zedinjena Slovenija

На ову вест одмах је реаговао технички премијер Миро Церар поруком да се тако шири мржња и да Словенија нема никакве потребе за паравојним скупинама по узору на Кју Клукс Клан.

Ј. Керблер, Спутњик

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.