ПРЕДСЕДНИК КАКВОГ НЕМА СВЕТ Вучић поранио у Лидл да уграби поклон за прве купце: То је та БУДУЋНОСТ коју смо чекали

0

Компанија Лидл Србија отворила је данас у осам часова 16 продавница у 12 градова широм Србије, од чега пет у Београду. Председник Србије Александар Вучић дошао је јутрос нешто после 7 часова на свечано отварање једне од 16 продавница компаније Лидл у 12 градова Србије.

лидл
Фото: Танјуг

Прво је обишао пекару, затим се руковао са касиркама и разгледао рафове!

Вучић је приликом обиласка оценио да је објекат лепши него у Бугарској. „Лепше изгледа него у Бугарској, био сам пре 6-7 година и овај је много лепши и већи“, рекао је Вучић.

Отварању продавнице у Војислава Илића у Београду присуствовали су и генерални директор Лидл Србија Томислав Шапина, амбасадор Немачке Томас Шиб…

… градоначелник Београда Зоран Радојичић и министар трговине, туризма и телекомуниција Расим Љајић.

Први купци стали су у ред раном зором, још око 5 јутрос. Како је време одмицало, настала је гужва, а једном раднику обезбеђења средњих година Б.Ј. је и позлило услед епи напада и толике гужве.

лидл

07.49 – Вучић се после обиласка продавнице обратио присутнима. Грађанима смо данас пружили избор у 12 градова Србије – рекао је председник Србије Александар Вучић на свечаном отварању додајући да је инвестиција Лидла у нашој Србији милионска. Радници су насмејани, задовољни, верују да ће напредовати, обезбедити сигурност за своје породице…

– Не идем често у продавницу, али сам видео два производа који су Немци урадили са нашим компанијама – кафу и пиле из Житишта – додао је Вучић и рекао да ово није обичан дан, нити обична продавница, ово је дан коме смо тежили јер је то тежња ка бољем животу. Немцима је поручио да баш та два производа треба да понуде и у иностранству. Лидл је, каже, инвестирао у Србију 205 милиона евра, те запослио 1.553 радника.

– Ово није обичан дан и не ради се о обичној продавници, јер је ово дан када правимо велики корак напред ка бољем и квалитетнијем животу. Од тренутка када је најављено да Лидл долази у Србију колико пута сам чуо од различитих људи да се прави толика бука око обичне продавнице. Ово није обична продавница, ово је нешто мало важније. Земља са таквом понудом у малопродаји грађанима пружа и избор да могу да бирају јефтино, а квалитетно, објаснио је.

– Истовремено, много тога можемо да научимо од Лидла, посебно у организацији рада, логистици и модерном начину вођења посла, не само трговинских ланаца, рекао је Вучић и пренео да је обука за рад у Лидлу трајала и до две године за неке послове.

– Имао сам прилике да разговарам са радницима, они су насмејани и задовољни. Надају се да ће моћи да напредују, обезбеде будућност за себе и своју децу, рекао је он и подсетио да су у рад Лидла укључене наше фирме, њих 200, и да ће се на полицама овог ланца широм света наћи наши најквалитетнији производи.

лидл
Медији данас: Ништа историјски датуми, успеси младих математичара… само страна самопослуга/Фото: Twitter

– Са Немачком имамо највећу трговинску размену. Захваљујући немачким инвестицијама и фабрикама имамо једну од најбржих растућих економија у Европи. Молим вас да подржите даљи долазак немачких инвеститора, а ми ћемо омогућити најбоље услове за њихов долазак и опстанак, закључио је председник. Истакао је и да у немачким компанијама у Србији ради око 50.000 људи.

Вучић је рекао и да у ово доба у реду највише има пензионера које је поздравио и рекао да им ускоро стижу веће пензије те да ће моћи да планирају будућност и да остављају и унуцима за џепарац.

Он им је поручио да ће ускоро уз увећане пензије, које ће из године у годину бити све веће, моћи својим унуцима да остављају новац за џепарац и добру чоколаду, и у Лидлу и на сваком другом месту.

„Уредили смо државну касу, спровели смо неопходне реформе, направили оно што деценијама нисмо. Данас динар држимо чврсто под контролом и данас можете да планирате шта ћете да урадите сутра“, рекао је Вучић на свечаном отварању.

лидл07.46 – Ево после 10 година, први савремени дисконтни ланац дошао је у Србију, рекао је ресорни министар Расим Љајић додавши да је ово велика ствар и за наше тржиште рада јер ће послодавци сада морати да понуде и веће плате за најбоље раднике, а Лидл већ сад запошљава 1.500 људи.

07.45 – Присутнима се обраћа градоначелник Зоран Радојичић који је рекао да са Лидлом у Србију долазе добре цене, добар квалитет и нова радна места те да је вест о отварању сјајна. Лидлу је пожелео успешно пословање у Београду и Србији.

07.40 – После поздрава окупљенима, присутнима се обратио и нови немачки амбасадор у Србији Томас Шиб који је рекао да се Лидл годинама припремао за данашњи дан и да је Лидл добар пример онога за шта се залажу немачке компаније које послују у Србији – добар и промишљен приступ пословању.

Амбасадор је рекао и да 400 немачких компанија послује у Србији од 2000. године, да је на хиљаде запослених у тим компанијама.

07.38 – После Вучићевог обиласка, присутнима се прво обратио генерални директор компаније Лидл Србија, Томислав Шапина, који је поздравио потрошаче и рекао да ће им понудити најјефтинију потрошачку корпу.

– Ту смо да останемо и да се развијамо, слушаћемо вас, а радили смо све са срцем… Срећни смо и узбуђени, добро нам дошли! – рекао је директор Шапина.

У истом тренутку отворене су продавнице ове компаније у Београду и још 11 градова Србије. Пет је отворено у Београду, а потрошачима ће на располагању бити 1.500 брендова од чега чак 350 из домаће производње.

лидл
Лидл обезбедио и воду за купце да му не колабирају/Фото: Танјуг

Само у домену воћа и поврћа успостављена је сарадња са више од 25 добављача из Србије. Запослени у Лидл продавницама имаће петодневну радну недељу, а захваљујући електронској евиденцији, компанија ће плаћати и поштовати сваки минут њиховог рада, поручују из Лидла.

Лидл ће отворити пет продавница у Београду и то у Новом Београду, Видиковцу, Звездари, Трошарини и у Борчи. Врата овог трговинског ланца биће отворена и у Бору, Крагујевцу, Нишу, Лесковцу, Смедереву, Суботици, Сомбору, Ужицу, Шапцу, Новом Саду и Зрењанину.

До краја године, најављују надлежни из ове компаније, биће отворено још седам Лидл радњи – у Вршцу, Инђији, Панчеву, Кикинди, Крушевцу, Јагодини и на још једној локацији у главном граду.

Малопродајни ланац Лидл део је Шварц групације чије је седиште у Некарсулму у Немачкој. Прва Лидл продавница отворена је 1973. године у граду Лудвигсхафену, а већ крајем 80-их година постојало је више од 600 продавница Лидла само на подруцју тадашње Западне Немачке.

Велико, ново тржиште, отвара се 1989. године падом Берлинског зида, када Лидл почиње да се шири и у источни део земље. Лидл у овом тренутку постоји у 27 земаља Европе и САД, а његова мрежа броји више од 10.500 савремених дисконта и запошљава око 260.000 људи.

лидл
Фото: Танјуг

Лидлови производи се складиште у више од 150 логистичких центара широм света.

лидл

Према подацима међународне групе за анализу тржишта „ЛЗ Ретаилyтицс“-а, Шварц Група (Кауфланд, Лидл) као највећи европски малопродајни ланац прехрамбених производа је у фискалној 2017. години остварила продају од 96,9 милијарди евра.

Танјуг / РТС

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.