УЖАС У РУМИ Прегажене две петогодишње девојчице у дворишту вртића

Две петогодишње девојчице прегазио је јуче комби за доставу хране у дворишту вртића ‘’Коцкица’’ у Руми, а како сазнаје Блиц, једна од њих је хитно превезена у Институт за заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду где су јој констатовани преломи костију лица, док је друга девојчица збринута у Дому здравља Рума због лакше повреде усне и пуштена је кући.

петогодишње девојчице
Фото: РАС Србија

– Девојчица је на срећу у стабилном стању и није животно угрожена а констатоване су јој тешке телесне повреде главе у виду прелома костију лица. Она је у свесном стању и налази се под сталним надзором лекара у интензивној нези Одељења дечије хирургије – објаснила је у изјави за “Блиц“ портпаролка Института др Андреа Ђуретић.

Како сазнајемо, инцидент се десио око 11 сати у самом дворишту вртића “Коцкица“ где је комби за доставу хране Установе за предшколско васпитање и образовање “Полетарац“ у чијем саставу се налази поменути вртић, дошао да допреми оброке за малишане.

Ову информацију потврдили су нам у Полицијској управи у Сремској Митровици где кажу за Блиц да су инспектори извршили увиђај на лицу места, те да је у сарадњи са надлежним тужилаштвом у току детаљна истрага поводом овог инцидента.

– До несреће је дошло јуче око 11 сати у дворишту установе ‘Полетарац’, две девојчице су повређене, до несреће је дошло када су деца била у дворишту, возило се кретало, а како је дошло до контакта, истрага ће показати – речено је у тој ПУ надлежној за цео Срем.

Незванично сазнајемо да се несрећа догодила наочиглед тридесетак малишана који су се у то време играли у дворишту вртића.

Полиција је, како је речено Танјугу, обавестила надлежно тужилаштво, такође и градске власти које су предузеле све потребне кораке.

Ускоро опширније…

Блиц